Gradonačelnik Dumbović povodom blagdana sv. Florijana obišao vatrogasce

1471
????????????????????????????????????

U povodu blagdana Svetog Florijana gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović je u pratnji svoje suradnice Ivane Kordić pročelnice za financije, proračun i naplatu potraživanja, i ostalih suradnika obišao pripadnike Javne vatrogasne postrojbe i DVD Grada Perinje gdje su ih dočekali zapovjednik Zvonimr Ljubičić te predsjednik DVD-a Stanislav Polovina.

Prigodnu čestitku i riječ zahvale prigodom Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca uputio je gradonačelnik, te se obratio sljedećim riječima;

“Danas je sveti Florijan i stvarno moram naglasiti kako imam sjajnu suradnju sa svim zapovjednicima i vatrogascima i dužan sam im ovom prigodom uputiti čestitku.

Na današnji dan im želim da se opuste, da nemaju intervencija, da se provesele i neka im Sveti Florijan bude jedna vrsta inspiracije za bolji život, ali i standard.

Mi kao Grad smo izdvajali i dalje ćemo, jer imati dobar standard u vatrogastvu znak je da imaš sigurnost. Grad je partner vatrogascima, evo i sad se pokazao u ovoj pandemiji koronavirusa. Ne bi bez njih mogli napraviti dezinfekciju grada, mi bez njih ne možemo – oni su sastavni dio sustava.

Ovu svu opremu koju smo dali, a dali smo od srca i sad smo došli da se ne zaboravi današnji dan, zaštitnik vatrogasaca i još jednom veliko hvala za sve što ste napravili za svoj grad, građanke i građane.

Volio bi da ovaj prostor Vatrogasnog doma dobije energetsku učinkovitost, ovdje ima uvjeta za proširenje za još jedan dom, ako bi se vatrogasci dogovorili. Bilo bi dobro da isparcelira i da se napravi jedno novo, suvremeno vatrogasno spremište i za vatrogasnu zajednicu. Ta dva objekta bi trebala biti ukras vatrogastva duge i bogate tradicije.

Spremni smo ići na lokacijsku i građevinsku dozvolu na ovoj istoj parceli samo neka se vatrogasci dogovore, zaključio je gradonačelnik Darinko Dumbović tijekom današnje svečanosti.

Foto: Rad za naš grad

Zvonimir Ljubičić zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe zahvalio je na čestitkama i naglasio kako vatrogasci nikada ne spavaju, niti miruju, sva oprema im je na dvorištu, sve se čisti i pregledava te je nadodao ;

“Iako je Sveti Florijan, počastit ćemo se sokom i kavom, zahvaljujem se gradonačelniku što nam je prvi došao čestitati. Uz redovno djelovanje radili smo u Covidu-19 zajedno s tvrtkom Komunalac i našim dragovoljcima na dezinfekciji grada i stambenih zgrada i prostora oko trgovačkih centara, pošte, Fine i svugdje gdje je bila veća frekvencija ljudi. Prali smo ulice, tržnicu i još jednom zahvala gradonačelniku i njegovim suradnicima na svemu što su nam pomogli što na opremanju nas samih, a posebno za vozilo koje je vrijedno 2 milijuna i 300 tisuća kuna, nova tehnička oprema 76 ooo kn. Imamo i novo vozilo jeep koje smo dobili donacijom MUP-a, a zaslugom gradonačelnika i pročelnice za financije gđe Kordić uspjeli smo nabaviti dijelove, prešpricati ga i urediti.”, istaknuo je na kraju Ljubičić.

Foto: Rad za naš grad

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime