Gradonačelnik Dumbović na prvom sastanku Koordinacijskog odbora Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

490

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, sudjelovao je danas na prvom sastanku Koordinacijskog odbora pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.
“Koordinacijski odbor uspostavljen je u svrhu koordinacije i sustavnog praćenja Programa, te je između ostalog odgovoran i za koordinaciju pripreme i objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga. Na sastanku su bili i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, SAFU-a, HZZ-a te predstavnici ostalih gradova koji sudjeluju u provedbi Pilot programa.

Tema sastanka bila je predstavljanje dinamike raspisivanja natječaja koji će se raspisivati u okviru provedbe Programa. Prvi natječaj je raspisan 31.3. riječ je o natječaju za Pripremu dokumentacije i jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave. Sljedeći natječaj koji će se raspisati bit će Ograničeni natječaj za Grad Petrinju za provedbu infrastrukturnih radova, otvaranje natječaja je predviđeno za 31.5. 2017. Ovom prilikom razgovarao sam s predstavnicima Ministarstva regioinalnog o našoj Poslovnoj zoni, za koju je raspisan javni natječaj za nabavu te se uskoro planira započeti i provedba odnosno radovi na izgradnji komunalne infrastrukture.“ – rekao je gradonačelnik Dumbović i podsjetio kako je Intervencijski plan Grada Petrinje rezultat dvogodišnjeg rada te je, u vrijednosti bliže 200 milijuna kuna i službeno prihvaćen u ožujku, nakon što je dobio pozitivnu ocjenu od strane dvaju ministarstava koji su uključeni u provedbu (MRRFEU i MRMS). Sastanku je, uz gradonačelnika, prisustvovala i Kata Rupčić, članica Jedinice za Intervencijski plan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here