Dva prijateljska grada, Petrinja i Daruvar, napravila su novi korak prema još boljoj suradnji. Naime, Dalibor Rohlik, gradonačelnik grada Daruvara, i Davor Rohlik, direktor Vodoprivrede d.o.o. Daruvar, posjetitili su u srijedu 31. kolovoza Grad Petrinju i nakon kratkog sastanka s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem i direktorom Privrede d.o.o Zlatkom Medvedom, obišli sustav ultrafiltracije u Peckom. Grad Petrinja je ovim postrojenjem prije više od godinu dana osigurao svojim stanovnicima zdravu i mikrobiološki ispravnu vodu iz vlastitih kapaciteta, a gosti su se došli uvjeriti u ispravnost sustava, kako bi ga mogli primjeniti i na svom području. Kroz razgovor o dobroj praksi i komunalnoj infrastrukturi stiglo se i do ovog projekta, pojašnjava Dumbović:

VEZANE VIJESTI
Profesori i studenti petrinjskog Učiteljskog fakulteta oduševili publiku

Gradonačelnik Petrinje najavio je još veću i bolju suradnju s Daruvarom, a Dalibor Rohlik, gradonačelnik Daruvara zadovoljan je što je osobno došao na mjesto tehnološkog rješenja kondiciranja vode:

Rohlik je također najavio i druge vidove suradnje s Gradom Petrinjom i zaključio kako se ovo putuvanje višestruko isplatilo.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here