GVOZD Kaznene prijave protiv dvojice muškaraca radi krađe 722.334 kune vrijednih stabala

Policijski službenici u suradnji sa šumarskom inspekcijom Državnog inspektorata dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog kaznenog djela krađa

1225

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji sa šumarskom inspekcijom Državnog inspektorata, zbog sumnje u počinjenje krađe  dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 54 i 56 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 56-godišnjak kao prokurist trgovačkog društva s područja Zagreba, od prosinca 2018. godine do siječnja 2019. godine počinio kazneno djelo krađe i to na poticaj 54-godišnjaka.

Naime, on je s djelatnicima i mehanizacijom svog poduzeća u šumi na području mjesta Gornja Čemernica, Općina Gvozd, posjekao ukupno 2019 stabala graba, bukve, hrasta i kestena i svu isječenu drvnu masu izvezao, počinivši štetu nadležnoj šumariji od 722.334 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeto posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave i to protiv 56-godišnjaka zbog kaznenog djela krađe, a protiv 54-godišnjaka zbog poticanja na istu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime