GVOZD U tijeku je gradnja dvije višestambene zgrade sa 26 stanova

U svrhu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

186
Foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

U Ulici Kralja Petra Svačića 16. u Gvozdu se grade dvije višestambene zgrade sa 26 stanova čija izgradnja se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Radovi su započeli 30. siječnja 2023. godine, a planirani rok završetka je Ɵjekom 2024. godine.

Projektom je predviđeno da zgrade ukupno imaju tri etaže, a trenutačno je na prvoj zgradi (B1) betonirana podna ploča prvog kata te je u Ɵjeku armiranje zidova na istome katu. U drugoj zgradi (B2) završena je izrada zidova prvoga kata, a na drugome katu je u Ɵjeku montaža oplate podne ploče.
Prvenstvo za smještaj u te stanove imaƟ će građani koji su ostvarili pravo na stambeno
zbrinjavanje u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognuƟm područjima, odnosno oni koji su do potresa živjeli u državnim nekretninama, kao i građani koji trenutačnoborave u mobilnim stambenim jedinicama (kontejnerima), a obnova njihovih domova nakon potresa još nije završila.

Izvođač je GRADNJA ALABER d.o.o., a stručni nadzor provode društva ZP SO-RA-ING d.o.o. i JAM-ING d.o.o. Ukupna vrijednost izgradnje ovih stambenih jedinica iznosi gotovo 3,2 milijuna eura od čega se na izvođenje radova izgradnje odnosi : 3.181.195,21 EUR bez PDV-a, dok vrijednost ugovora za stručni nadzor gradnje iznosi 95.560,42 EUR bez PDV-a.

Spomenimo i kako se u sklopu OPKK programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ na
području Sisačko-moslavačke županije trenutno gradi 20 višestambenih zgrada s 308 stanova. Osam zgrada gradi se u Petrinji, sedam u Glini, dvije u Topuskom, dvije u Gvozdu i jedna u Dvoru.

Ukupna vrijednost OPKK projekta „Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinca u
vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“ koja obuhvaća gradnju 16 višestambenih zgrada (8 u Petrinji, 4 u Glini, 2 u Gvozdu i 2 u Topuskom), iznosi 46,2 milijuna eura, od čega se 95 posto ili 46,2 milijuna eura financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj dok se preostalih 5 posto sufinancira iz državnog proračuna.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime