HCK prikuplja pomoć za unesrećene u Nepalu

44

Hrvatski Crveni križ (HCK) uputio je u ponedjeljak apel za pomoć stanovništvu Nepala koje je pogodio razoran potres, a kako bi se donacijama građana prikupila sredstva za hranu, vodu te smještaj za 75.000 ljudi.

HCK je priopćio kako će prikupljena novčana sredstva uplatiti na račun Međunarodne federacije Crvenog križa i crvenog polumjeseca, koja je pokrenula međunarodni apel.

Od 27. travnja, svi građani koji žele pomoći unesrećenom stanovništvu Nepala donacije mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, IBAN HR6923400091511555516, poziv na broj: 12, za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X, a internetske donacije na www.hck.hr.

VEZANE VIJESTI
Dječaku se svi smijali zbog smrznute kose, danas je za njega prikupljeno više od 3 milijuna kuna

Subotnji potres jakosti 7,9 stupnjeva po Richteru prouzročio je najveću katastrofu u toj zemlji od 1934. godine, a prema podacima nepalske policije poginulo je 3.218 ljudi, iako broj poginulih raste iz sata u sat. U nedjelju je zabilježen još jedan potres jakosti 6,7 po Richteru.

Nepalski Crveni križ, koji ima veliko iskustvo u odgovoru na prirodne katastrofe, od prvih trenutaka aktivno sudjeluje u akcijama potrage i spašavanja života te pružanje prve pomoći stradalima, kažu u HCK-u.(Hina)

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here