HDZ: kritikama na naš program vlast pokazala da joj nije stalo do gospodarskog oporavka

486

Vladine kritike na račun HDZ-ovog gospodarskog programa, koji je u ponedjeljak predstavljen najužem vodstvu stranke i nije još javno objavljen, u HDZ-u tumače kao potvrdu da vladajućoj koaliciji nije stalo do gospodarskog oporavka, nego samo do zadržavanja fotelja.

Iz HDZ-a u utorak u priopćenju navode kako je predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović u više javnih istupa potvrdio da SDP nema nikakav gospodarski program i da mu nije potreban, te ističu kako ih stoga ne iznenađuju kritike ministra financija Borisa Lalovca prema njihovom gospodarskom programu za spas Hrvatske, iako još nije niti objavljen.

“SDP-ova vlada protivi se čak i onim elemenatima HDZ-ova programa koji su zasad predočeni javnosti. A to su: smanjenje stope PDV-a na hranu, porezno rasterećenje poduzetništva, reforma javne uprave, učinkovitije povlačenje novca iz EU fondova, trajno rješenje problema kredita u švicarskim francima te, naposljetku, zadržavanje stabilnosti kune. Ova vlast time pokazuje da joj uopće nije stalo do gospodarskog oporavka i zapošljavanja nego samo do zadržavanja fotelja. Izmišljanje krivaca za vlastite neuspjehe i falsificiranje statističkih podataka jedini su SDP-ov ‘program'”, poručuju iz HDZ-a.

Premijera Milanovića ponovno pozivaju da konačno objavi datum parlamentarnih izbora, “a do službene kampanje neka se on i njegovi ministri bave upravljanjem državom za koje ih hrvatski građani plaćaju”.

Ministar Lalovac je u ponedjeljak, na novinarsku zamolbu da komentira najave HDZ-ovog gospodarskog rpograma, prozvao HDZ da dok je bio na vlasti nije učinio ništa kako bi porezno rasteretio građane ili riješio problem kredita u švicarskim francima, te ustvrdio da se aktualna Vlada od HDZ-a razlikuje po tome što – provodi reforme.

Na HDZ-ovu projekciju gospodarskog rasta između 3 i 4 posto Lalovac je kazao je da bi svi to voljeli, a da “u nekakvim političkim obećavanjima možemo svugdje pričati da su rast i hrvatski potencijali puno, puno veći”.

 

Izvor: Hina

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime