HNS – liberalni demokrati Siska i Sunje održali konferenciju „Stambeni subvencionirani krediti za mlade“

330

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Podružnice Sisak i Sunja održali su tiskovnu konferenciju na temu „Stambeni subvencionirani krediti za mlade- prava demografska mjera u Sisku i SMŽ“.

Na početku konferencije Predsjednica HNS-a Sisak Adelina Ivković izrazila je medijima dobrodošlicu u novim prostorijama HNS-a SMŽ, koje se nalaze u zgradi Udruženja obrtnika Sisak (prolaz Robne kuće Nama), posebno se zahvalivši obrtnicima na ponuđenim prostorima.

U nastavku Ivković je rekla kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, kojim upravlja HNS-ov ministar Predrag Štromar, predstavilo prošli tjedan prve službene rezultate ovogodišnjeg poziva za subvencionirane stambene kredite za čitavu zemlju, nakon obrade pristiglih zahtjeva, njih 3033. U odnosu na prošlu godinu zabilježen je porast od 26 posto.

Do sada je u obiteljima koje su prošle godine dobile subvenciju rođeno preko 300 djece i zato „naglašavamo da je ovo prava demografska mjera“ istaknula je Ivković te dodala da subvencija za stambeni kredit traje pet godina i povećava se za po dvije godine za svako novorođeno dijete.
„Našim mladima treba pomoći, što i hoćemo. Do sada je u Sisačko-moslavačkoj županiji kredite dobilo preko 80 naših mladih sugrađana“, rekla je Ivković. Mladi će se za subvencionirane stambene kredite ponovo moći javiti 2019. i 2020. godine kada će biti raspisani novi natječaji, rekla je Ivković i zaključno pozvala mlade da se jave na natječaje i u sljedeće dvije godine, jer je ova mjera važna za razvoj lokalne zajednice, a time i naše zemlje.

VEZANE VIJESTI
EURO 2016: Hrvatska - Norveška 5-1

U nastavku tiskovne konferencije Predsjednik HNS-a Sunja i zamjenik načelnika Općine Sunja Robert Grabundžija informirao je novinare o zalaganjima i rezultatima rada HNS-a Sunja na poboljšanju života i životnih prilika žitelja toga kraja.

Tako je HNS- Sunja od izbora 2017., kada su dobili povjerenje građana da participiraju u izvršnoj vlasti Općine Sunja učinio sljedeće:

  • U postupku je realizacija projekta asfaltiranja ceste odvojak Petrinjci
  • Realizira se izgradnja vodovoda Crkveni bok-Strmen
  • Pročišćeni su odvodni kanali u svim selima
  • Postavljena je rasvjeta u svim selima, ostala su još dva
  • Postavljeni su putokazi za groblja, kao i nadstrešnice na svim autobusnim stajalištima Općine Sunja
  • Povučeno je 405.000,00 kuna bespovratnih sredstava za kapitalne investicije od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja
  • Uz stalni obilazak starih i nemoćnih, u postupku je proces nabavke kombi vozila za prijevoz stanovnika okolnih sela Općine Sunja
  • Grabundžija je naglasio kako će se HNS-Sunja još više zalagati za dobrobit žiteljki i žitelja Općine Sunja
VEZANE VIJESTI
Milanović i Pusić: Nakon zadnjih izjava suradnja s Čačićem ne dolazi u obzir

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here