HNS osudio zlouporabu položaja za privilegirano cijepljenje pojedinaca

HNS očekuje od Nacionalnog stožera donošenje jasnog protokola i nedvosmislenih uputa s jasno definiranim načinima i kriterijima procjepljivanja po kojemu će se organizirati i provoditi cijepljenje

211

Iz HNS-a su u subotu osudili svaki oblik zlouporabe položaja i stvaranje prostora za privilegirano cijepljenje pojedinaca.

-Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati snažno podupire kampanju cijepljenja protiv covida-19, kao i mjere Nacionalnog stožera u borbi protiv pandemije korona virusom. No, isto tako, HNS jasno osuđuje svaki oblik zlouporabe položaja i funkcija te stvaranje prostora za privilegirano cijepljenje pojedinaca, istaknuli su u priopćenju iz HNS-a.

Nedopustivim su ocijenili nepostojanje jasnih protokola u upravljanju procesima kojima se nastoji zaštiti zdravlje građana.

-Najnoviji slučajevi cijepljenja preko reda, odnosno izvan utvrđenih prioritetnih skupina, izravan su rezultat nepostojanja kvalitetnog protokola koji bi zaštitio prioritetne građane i onemogućio djelovanje u tzv. sivoj zoni kod administracije cijepljenja, poručili su.

-S obzirom na to da očigledno nije definiran jasan kriterij za upravljanje procesom cijepljenja, unutar sustava, automatski su omogućena dvostruka mjerila i pogoduje se onima koji mogu namještati cijepljenja preko reda pod izgovorom spašavanja cjepiva, stoji u priopćenju.

HNS očekuje od Nacionalnog stožera donošenje jasnog protokola i nedvosmislenih uputa s jasno definiranim načinima i kriterijima procjepljivanja po kojemu će se organizirati i provoditi cijepljenje.

-Jedino tako će se u budućnosti izbjeći dnevni viškovi cjepiva te cijepljenje preko reda, a prioritetne skupine građana uistinu će biti prioritetne, dodali su.

Građani su, kako su istaknuli, discipliniranošću i dosadašnjim poštivanjem mjera Nacionalnog stožera pokazali svoju odgovornost i povjerenje. Za zadržavanje pozitivne klime potrebno je organizirati dosljednost sustava jer jedino u takvim okolnostima možemo očekivati i osobnu odgovornosti svakog pojedinca, zaključili su HNS-ovci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime