Dijeleći promidžbene letke i jabuke, Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama na sisačkoj su tržnici obilježili i članovi sisačke podružnice Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata i članice Interesnog odbor ženske inicijative HNS-a Sisak.

Kako je pojasnila predsjednica sisačkog HNS-a Adelina Ivković, dio je ovo kampanje koju HNS na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama provodi širom Hrvatske.

„To je akcija koja se provodi na razini čitave Hrvatske, dakle u svim većim gradovima Hrvatske HNS-ovci provode ovu kampanju i  žele poručiti – Stop nasilju nad ženama!  U prošle dvije godine u Hrvatskoj je ubijeno 38, njih 33 ubijeno je od strane bliskih muških srodnika. Otvorimo li novine, svakodnevno ćemo vidjeti naslove o nasilju nad ženama i općenito nasilja u obitelji. HNS Sisak ima uspješnu suradnju s većinom civilnih udruga. Jako dobro surađujemo i s Centrom za žene Adela. Proljetos smo organizirali humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih artikala i higijenskih potrepština. I tada i danas želimo poslati poruku da se nasilje događa tu, u našem susjedstvu te da mi kao zajednica trebamo apelirati na sve institucije da pravovremeno obavljaju svoj posao“, kazala je Ivković te izrazila nadu kako će Grad Sisak izdvojiti još i više sredstava za rad Centra za žene Adela, ali i prevenciju nasilja. Dodala je kako situacija pokazuje ispravnost HNS-ovog zalaganja za ratifikaciju Istanbulske konvencije, koliko je važno da se nasilnici oštro sankcioniraju te da sve institucije što brže i bolje odrade svoj dio posla kako bi se žrtve nasilja zaštitile i kako bi im se osigurao normalan život.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here