Hodočasnici ponosni i dirnuti junaštvom i žrtvom Gvozdanskog

251

Hodočašću u Gvozdanskom danas su nazočili brojni branitelji s područja čitave županije, a i šire. Svi oni bili su puni dojmova, ponosni na hrvatsko junaštvo ovog malog mjesta u općini Dvor, ali i dirnuti žrtvom koju je ponijelo kroz povijest.

Kutinske udruge branitelja, Matica Hrvatska ogranak Kutina i Hrvatski domobran dolaze svake godine u ovo povijesno mjesto, rekao nam je Dragutin Pasarić koji ističe kako povezanost Kutine i Gvozdanskog traje već dugo, od samog početka, prije 6 godina….

TON 

Damir Markuš, bojovnik HOS-a i vukovarski branitelj, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Kutine i član stožera za obranu Vukovara, koji u Gvozdansko dolazi svake godine, sramotnim smatra odnos prema ovom mjestu koje je kroz povijest podnijelo mnoge žrtve….

TON 

Barica Mažar iz petrinjske udruge roditelja poginulih i nestalih branitelja, kao majka koja je u Domovinskom ratu izgubila sina, bila je posebno dirnuta hodočašćem u Gvozdansko….

TON 

Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata SMŽ i grada Petrinje, rekao je kako je ove godine, u odnosu na prijašnje, puno više Petrinjaca došlo u Gvozdansko. Istaknuo je kako je poruka koju ovo mjesto šalje Hrvatskoj, aktualna i danas….

TON 

Ivor Galetić, dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Siska, bio je među mlađom populacijom hodočasnika. Naglasio je kako se u udruzi trude redovito odlaziti na ovakve manifestacije….

TON

Marko Ćavar iz 144. sesvetske brigade bio je među braniteljima koji su na hodočašće u Gvozdansko stigli iz Zagreba….

TON 


Iako je danas u Gvozdanskom bilo, kako kažu, najviše hodočasnika do sada, ipak se svi nazočni slažu da je Gvozdansko zapostavljeno i da se u javnosti ne zna dovoljno o njemu. Svi su poslali zajedničku poruku kako će u budućnosti u svojim udrugama i organizacijama raditi više na tome da hrabrost i žrtva Gvozdanskog dobije značaj koji u hrvatskoj povijesti zaslužuje.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here