Hrana koju svakako ne smijete konzumirati!

327

Bomboni: nutritivnu vrijednost gotovo da i nemaju, ali su prepuni šećera, zaslađivača i aroma koje su redom štetne. Toliko šećera brzo podiže razinu glukoze u krvi i daje udar energije, no jednako tako brzo nestaje i ostavlja nas umorne.
Kokice za mikrovalnu: kokice su inače zdrava hrana koje stvarno možete mirno pojesti u većoj količini, no ova varijanta spada u najnezdravije moguće obroke na svijetu. Proces pripreme u mikrovalnoj radi užasnu stvar, kemikaliju perfluoroktansku kiselinu iz vrećice prenosi u kokice i akumulira se u tijelu, uz karcinogeni učinak. Naravno, tu su i goleme količine soli i zasićenih masnih kiselina. Zato kupite kukuruz i napravite kokice u loncu na starinski način.
Čips: energetska bomba koja nam stvarno ne treba, jer se radi prženjem u biljnom ulju i upija puno zasićenih masnih kiselina, loših za srce i krvne žile. Čips je i prepun soli koja će povećati rizik za povišeni krvni tlak.
Hrenovke: prepune su soli i kolesterola, a uz to i boje i aroma, napravljene doslovno od životinjskih otpadaka i predstavljaju pravu prehrambenu katastrofu. Nitriti koji služe za konzerviranje u želucu prelaze u karcinogene spojeve povezane s pojavom karcinoma jednjaka ili želuca. Izbjegavati pod obavezno!
Gazirana pića: arome i zaslađivači, kofein, fosforna kiselina… to su sastojci pića na kojima piše da su od nekog voća. Nisu. To je nutritivna i zdravstvena katastrofa koju ne samo da treba izbjegavati, nego i zabraniti da se prodaje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime