HRASTOVICA Održana redovna godišnja Skupština UOSI SMŽ

Od 1. svibnja promjena u vodstvu Udruge

372

Na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici održana je u utorak, 12. travnja Skupština Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije.

Riječ je o redovnoj godišnjoj Skupštini, potvrdila je izvršna direktorica Udruge Aleksandra Milković:

“Članovi Skupštine dali su razriješnicu Udruzi za poslovanje u 2021. godini. Usvojeni su Izvještaj o radu, Financijski izvještaj, Izvještaj Nadzornog odbora i Kontrola o financijskom upravljanju. Danas je došlo do malih promjena u vodstvu Udruge: od 1. svibnja izvršna direktorica bit će Snježana Tomašević, novi dopredsjednik bit će Duško Marić, a predsjednica ostaje Dijana Smajo. Izabrani su i novi članovi Nadzornog odbora.”

Protekla godina za Udrugu bila je prilično teška, istaknula je predsjednica Dijana Smajo:

“Nakon što smo ostali bez prostora u Sisku, bez Sobe čuda, prebacili smo je u objekt Male kuće koji smo prilagodili. Uz pomoć UNICEF-a uspjeli smo prebroditi godinu. Pokušavali smo se izboriti za dodatni prostor na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici gdje planiramo imati poludnevni boravak za naše članove starije od 21 godine. Imat ćemo parvo na 15 korisnika. U Hrastovicu i dalje naši mladi dolaze na Inkluzivnu farmu.”

No, još uvijek ima prostora za napredak, nastavila je Smajo:

“Uvijek apeliramo na sve dječje vrtiće. U Sisku su sva djeca s teškoćama integrirana u vrtiće. Naši tarapeuti redovito se javljaju na natječaje pa se trudimo educirati dječje vrtiće i škole. Planiramo I dalje rasti I razvijati se. Žao nam je što je projekt Zaželi završio i nadamo se da će država prepoznati potrebu i raspisati novi poziv.”

Udruge obogaćuju društveni život svakog grada pa tako I Petrinje, podsjetio je zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo:

“Čast je Petrinji da se Skupština održava na našem tlu. Udruge pokazuju svu nesebičnost ljudi, koji su možda u teškoj situaciji, ali tusvoju težinu nadvladaju svojom ljubavlju, svojom dobrotom. I ta ljubav se preljeva na druge i tako se obogaćujemo kao ljudi. Čast mi je da sam u ime gradonačelnice došao pozdraviti Skupštinu i biti nazočan. Ovi ljudi pokazuju kako se može kao Feniks iz pepela izdići, kako se može čineći dobro ostati dobro i tu svoju dobrotu prenijeti na sve druge.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime