Hrastovica uskoro dobiva Vatrogasni dom!

159
Foto: Rad za naš grad

U Maloj vijećnici Grada Petrinje u utorak, 17. studenog, potpisan je Ugovor o izgradnji vatrogasnog doma u Hrastovici.

Ugovor za izvođenje radova potpisali su DVD Hrastovica s izvođačem radova prve faze izgradnje.

Zlata Jajčinović, pročelnica UO za društvene djelatnosti kazala je kako je Grad Petrinja u ovom projektu potpora u tehničkom i financijskom smislu budući da će se izgradnja financirati iz Proračuna Grad Petrinje za područje vatrogastva. Prva faza radova je vrijednosti nešto više od 500 tisuća kuna, a cijeli projekt koštat će oko 1,6 milijuna kuna.

Izgradnja bi trebala početi kroz 14 dana kada građevinska dozvola postane pravomoćna. Vatrogasni dom bit će površine od oko 150 kvadratnih metara od čega je 50 kvadratnih metara prostorija vatrogasnog doma, a ostatak garaža za dva vozila.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje istaknuo je kako je ovo svečan čin kojim se nastavlja dobra suradnja između vatrogastva i Grada kojom se nastoji doći do određenih standarda.

“Mogu reći da jedni drugima dajemo poticaj da preuzmemo odgovornost za određene projekte koji su na ponos vatrogastva i tradicije. Uvijek naglašavam da su vatrogasci najbolji partner Gradu, uvijek su tu kad treba i zato zaslužujete ovo.Hrastovica je pokazala da čuva trajne vrijednosti, da ima složne ljude i hvala vam što ste se izborili za ovo. Želim da ovaj današnji potpis bude i drugim društvima poticaj za rad i trud.”

Foto: Rad za naš grad

Josip Karaga, predsjednik DVD-a Hrastovica zahvalio je Gradonačelniku i Gradu Petrinji za ovaj projekt koji je od velike važnosti za Hrastovicu budući da će ovo biti prvi put u povijesti da DVD Hrastovica ima svoje vlasništvo, tj. zgradu i spremište.

Foto: Rad za naš grad

Ivica Palaić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje istaknuo je kako je ovaj hvalevrijedan projekt veliki poticaj za vatrogastvo u Petrinji, a posebno u Hrastovici gdje je stasala jedna mlada generacija vatrogasaca koja će znati cijeniti ovo što je dobila. Naglasio je kako Grad Petrinja daje veliku potporu vatrogastvu te kako pod vodstvom gradonačelnika Dumbovića vatrogastvo u Petrinji dobiva jedan novi sjaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here