Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije “Oluja”.  Velika proslava održava se u Kninu gdje će se, prema najavama, okupiti oko sto tisuća ljudi.

Obilježavanje je započelo još sinoć gdje se na platou ispred galerije na Kninskoj tvrđavi upriličio prijem za ratne zapovjednike iz Oluje.

Središnja svečanost počela je u 8 sati budnicom ulicama Knina u čemu sudjeluje Orkestar Oružanih snaga.

U 9.20 sati će se na Kninskoj tvrđavi podići državna zastava, a uslijedit će prelet vojnih zrakoplova, ispaljivanje počasnih plotuna i nastup akrobatske letačke grupe “Krila Oluje”.
Svečani mimohod Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova, državnih i vojnih uzvanika, branitelja i građana započet će u 10 sati od Kninske tvrđeve do Trga dr. Ante Starčevića na kojem će se u 10.30 sati polagati vijenci i paliti svijeće kod Spomenika Hrvatske Pobjede “Oluja 95”. Od 10 do 10.15 sati na trgu kod Spomenika hrvatske pobjede “Oluja 95” te od 13.30 do 13.45 sati u parku u Ulici dr. Franje Tuđmana predviđen je vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne.

Dužnosnici i uzvanici će od 11 do 11.25 sati hodati od Spomenika Hrvatske Pobjede “Oluja 95” do crkve Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta i to Trgom dr. Ante Starčevića-Ulicom dr. Franje Tuđmana-Trgom Oluje-Ulicom Kralja Tomislava-Ulicom IV. Brigade do crkve gdje će se održati sveta misa za Domovinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here