“Hrvatski interes je očuvanje radnih mjesta!”

1771

U obilasku županijskih organizacija stranke, Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak posjetio je Sisak, gdje je u stranačkim prostorijama održana konferencija za novinare. Teme konferencije bile su obrazovanje i gospodarstvo, prije svega sisačka rafinerija. Vrdoljak je istaknuo da je najava zatvaranja sisačke rafinerije isključivo mađarski interes: „Kada je u pitanju INA, ja ću prvi štititi njene interese. Svima je jasno da se MOL nije pokazao kao dobar partner i moj stav je, a uvjeren sam i da će konzultanti koje je Vlada RH angažirala to i potvrditi – treba nam novi strateški partner! Mene u slučaju INA-e ne zanimaju ni mađarski ni ruski ni američki, već samo hrvatski interesi“, rekao je Vrdoljak.

Naglasio je da MOL-ovi interesi očito nisu podudarni s hrvatskim i da se s novim partnerom prije svega moramo dogovoriti oko strategije razvoja INA-e.
Ključne su tri stvari. Prvo, konačni završetak modernizacije obje rafinerije u Sisku i u Rijeci te osiguravanje rafinerijske proizvodnje na obje lokacije. Drugo, ulaganje u novu proizvodnju nafte i plina. I treće, osiguravanje nafte i plina po konkurentnim cijenama. Osobno sam se kao ministar gospodarstva izborio da se rafinerija u Sisku ne zatvori i siguran sam da se za to i ova Vlada može ponovno izboriti. Hrvatski interes je modernizacija rafinerije i očuvanje radnih mjesta i to nam mora biti prioritet“, naglasio je Vrdoljak.

Predsjednica GP HNS-a Grada Siska Adelina Ivković osvrnula se i na kaznenu prijavu koju je gradonačelnica Siska podignula protiv nje prije dvije godine. Prijava je u međuvremenu zajedno sa svim navodima odbačena te se Ivković zahvalila stranačkim kolegama na bezrezervnoj podršci u tijeku procesa.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime