HSS ODABRAO Krešo Beljak novi-stari predsjednik

328
Foto: Facebook HSS

Krešo Beljak je novi-stari predsjednik Hrvatske seljačke stranke, odlučeno je tako na Glavnoj izbornoj skupštini na kojoj je sudjelovalo 965 delegata iz svih županijskih organizacija.

HSS-ovci su birali stranačko vodstvo i predsjednika i to između Kreše Beljaka i glavnog tajnika stranke Željka Lenarta.

Osim predsjednika stranke, Skupština je birala i šest potpredsjednika, tri birana člana Predsjedništva te članove i zamjenike članova Nadzornog odbora, Statutarnog povjerenstva i Časnog suda HSS-a.

Izborna komisija objavila je da je u izboru za predsjednika stranke sudjelovalo 610 od 965 delegata, utvrđeno je 609 važećih glasova i jedan nevažeći.

Krešo Beljak dobio je 508 glasova, a njegov protukandidat i glavni tajnik stranke Željko Lenart 101 glas.

Beljak je naglasio da želi popraviti HSS, ali i svoje ponašanje i retoriku.

VEZANE VIJESTI
Beljak se ispričao zbog tweeta: Žalim ako sam nekoga uvrijedio

“Svjestan sam da su loši rezultati HSS-a na proteklim izborima isto tako većim dijelom ili jednim dijelom moja krivica. Napravit ću sve od sebe da se te pogreške iz prošlosti ne ponavljaju, nego da zajedno gradimo i dižemo HSS kako bi se vratili tamo gdje nam je mjesto”, istaknuo je Beljak.

Na pitanje novinara u čemu vidi optimizam da će HSS na predstojećeim lokalnim izborima ponovno biti treća stranka u Hrvatskoj, Beljak je rekao kako je na stranci da napravi balans između državne i lokalne politike te da će raditi na tome da velika većina HSS-ovih županijskih organizacija izađe na izbore sa svojim kandidatima.

“Onda uspjeh sigurno neće izostati. Mi se moramo vratiti na teren, raditi s ljudima, približavati im svoje politike jer je taj dio u zadnje četiri godine izostao”, ocijenio je Beljak.

VEZANE VIJESTI
Iz HSS-a traže ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka

O dijelu članova koji su izbornu skupštinu proglasili nelegalnom, Beljak je rakao da svatko tko ima sumnju u neregularnosti to može prijaviti nadležnim tijelima.

“To je njihovo pravo, ja im ga neću osporavati, žalosno je što to rade preko medija. Dosta je svađe u HSS-u, svađe su nas koštale ovako lošeg rezultata. Htio bih da svi oni koji vole HSS da budu u HSS-u, da se koncentriraju na lokalne izbore, na konstruktivni rad, a ne destrukciju. Mi smo kao stranka trpjeli unutarnju destrukciju četiri godine, to je pouka”, kazao je Beljak.

Poručio je kako se HSS mora vratiti svojem starom sloganu “vjera u Boga i seljačka sloga”, prvenstveno drugom dijelu jer bez sloge nema ni uspjeha.

VEZANE VIJESTI
Predstavljen Velikogorički zbornik, gost predavač Krešo Beljak

“Nikome se nemam namjere osvećivati, mi moramo zajedno ići dalje”, istaknuo je Beljak.

Naglasio je kako je njegova obaveza konsolidirati unutarstranačke odnose.

“Smirit ću svoj temperament i pokušavajući smiriti temperament nekih drugih. To je moja obaveza i na tome ću raditi, to je prva predispozicija za bilo kakav uspjeh bilo kakve ekipe”, zaključio je Beljak.

Verifikacijska komisija kazala je da je na skupštini bilo 623 delegata od ukupno njih 965, te da su stoga sve odluke i zaključci skupštine statutarni i pravovaljani.

Izrabrani su članovi Nadzornog odbora, Statutarnog povjerenstva i Časnog suda stranke.

Za tri birana člana Predsjedništva izabrani su Tomislav Pintarić (432), Dražen Draganić (425) i Mario Tomašek (334).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here