HUMANITARNI KONCERT Koncert za Velikogoričanke Ivu i Lorenu

537
Facebook Za naš korak

U utorak, 3. prosinca, s početkom u 19.30 sati u Crkvi Sv. Petra i Pavla, Ul. Andrije Kačića Miošića 50, u Velikoj Gorici, održat će se humanitarni koncert u sklopu akcije “Za naš korak – Lorena i Iva“.

– Pozivamo dobre ljude da svojim prilozima pomognu u liječenju dviju djevojčica, sestrica Lorene (8) i Ive (3,5) Rinčić, obje rođene s polineuropatijom, bolešću mišića i živaca koja onemogućava razvoj lokomotornog sustava. Djeca su vezana uz invalidska kolica i druga pomagala, ali su napredovala uz pomoć robotske terapije, jedine koja se pokazala djelotvornom, u privatnoj zagrebačkoj poliklinici. U prvom ciklusu terapije obje su djevojčice značajno napredovale, a za nastavak u drugom ciklusu treba namaknuti za obje još 390,000 kuna. Jasno da to nadilazi mogućnosti roditelja i stoga mole za pomoć.
Velikogoričani su i dosad pokazali veliko srce u mnogim humanitarnim akcijama, pa tako i za Lorenu i Ivu, te im svojim donacijama osigurali financiranje prvog ciklusa s obećavajućim rezultatima unatoč ne baš optimističnim prognozama liječnika u zdravstvenom sustavu, poručili su organizatori.

U predstojećem koncertu sudjeluju Gradski zbor “Franjo pl. Lučić”, Pjevački zbor “Turopoljska zvona”, Vokalni ansambl “Danice”, zborovi Srednje i Osnovne Umjetničke škole Franje pl. Lučića te solistica Lidia Capković Martinek uz korepeticiju Tibora Naglića.

Pjevat će se glazbena djela u blagdanskom duhu.

– Darivanje Lorene i Ive za njihovo ozdravljenje, plemenit je čin koji nas sve duhovno obogaćuje. Zahvaljujemo svima koji će nas doći slušati i prilozima pridonijeti što boljem uspjehu ove humanitarne akcije, poručuju organizatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here