Humanitarnim radom i društvenim angažmanom oplemenjuju i podižu kvalitetu života u Buševcu

Održana izborna skupština Društva žena Buševec, za predsjednicu ponovo izabrana Lidija Rožić

667

Društvo žena Buševec održalo je u vatrogasnom domu u Buševcu svoju izbornu skupštinu na kojoj je na novi, četverogodišnji mandat za predsjednicu ponovo izabrana Lidija Rožić, a ujedno je proslavljena i 20. godišnjica postojanja. Društvo je ovo koje postoji od 1999. godine i broji više od 80 članica, podsjetila je predsjednica Rožić.

„Puno smo se bavili humanitarnim radom pomažući našim članicama, ali i svima potrebitima i tako ćemo nastaviti i dalje, prikupljati odjeću, namještaj, sve kako bi pomogli onima kojima je potrebno. Oni nam se slobodno uvijek mogu obratiti. I sama sam bila u situaciji kada mi je trebala pomoć, kada nisam imala za kruh, a imala sam bolesno dijete pa znam kako je to i kako je tim ljudima teško doći do novca ili stvari koje su im potrebne. Zato se i sada bavim humanitarnim radom kroz naše društvo, jer me jednostavno nešto vuče da pomažem socijalno ugroženima. Osim toga, nastavit ćemo organizirati i različita društvena događanja kojima nastojimo sačuvati kulturu i tradiciju našeg kraja poput Martinja, Kobasijade u Buševcu i Buševske štruklijade na koju smo jako ponosni i na kojoj surađujemo i s vama, Radio Banovinom i na toj smo vam suradnji jako zahvalni. Nadam da će nam organizacija tih i drugih događanja i dalje uspijevati kao i do sada. Osim Buševca, proširili smo naše aktivnosti i van Zagrebačke županije, na Sisačko – moslavačku županiju, budući da sam ja iz Lekenika, povezali smo gradove Veliku Goricu i Glinu. Tko god nas treba i za koga god saznamo da mu je potrebna pomoć, mi smo tu, nije važno je li to Zagreb ili Sisak. Važno je sudjelovati i svima pomagati bez obzira gdje to bilo“, kazala je Rožić.

VEZANE VIJESTI
Vatrogasci - zaštitnici života i imovine, ali i tradicije, kulture i običaja

Rad društva na skupštini su pohvalili brojni gosti i uzvanici, a među onima koji jako dobro surađuju s ovim društvom je i velikogorička HVIDRA, čiji je predsjednik Miljenko Marić otkrio kako među 180 članova ima dosta i onih iz Buševca.

„Mi smo često zajedno, u svim prilikama, kada treba doći nešto pojesti, popiti i proveseliti se, ali i kada treba pomoći članicama ovog društva, mještanima, braniteljima, ratnim vojnim invalidima i njihovim obiteljima. I u budućnosti ćemo, prije svega, nastojati poboljšati status svih hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida u mjestu Buševec, ali, koliko možemo, i na čitavom području naše lijepe domovine“, rekao je Marić.

VEZANE VIJESTI
Održana 143. sjednica Skupština DVD-a Glina

Društvo žena Buševec je na kraju poručilo kako im je najvažnije da sve članice u društvu djeluju dobrovoljno i u interesu zajednice te kako će tako nastaviti i dalje, a sve s jednim ciljem, da pomognu onima kojima je to potrebno te oplemene društveni život i podignu kvalitetu života u Buševcu.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here