HZJZ Jučer utrošen rekordan broj doza cjepiva protiv covida-19

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak zahvalio je svim građanima koji su se prijavili za cijepljenje te timovima zdravstvenog osoblja

441

S utrošene 57.184 doze cjepiva protiv covida u četvrtak, 20. svibnja, je postavljen novi rekord u dnevnom cijepljenju jer je utrošeno 4125 doza više nego kod dosadašnjeg rekordnog dana 7. svibnja., izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

-Jučer smo premašili i 1,5 milijun utrošenih doza cjepiva a milijun i petstotisućitu dozu primila je osoba u Primorsko-goranskoj županiji, naveli su iz HZJZ-a.

Do danas je utrošeno milijun i 507.353 doza cjepiva, milijun 149.941 osoba cijepljena je prvom dozom a među njima je 357.412 osoba cijepljenih s dvije doze. Cijepljeno je 28,3 posto ukupnoga stanovništva odnosno 34,2 posto odrasloga stanovništva.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak zahvalio je svim građanima koji su se prijavili za cijepljenje te timovima zdravstvenog osoblja koji u ovom trenutku podnose veliko opterećenje.

-Upravo zbog njihova truda i zalaganja imamo ovako dobre rezultate i nadamo se najboljem mogućem ishodu, odnosno da konačno s krajem lipnja prijeđemo prag od 50 posto cijepljenih odraslih osoba, izjavio je Capak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime