HZZO omogućio podnošenje zahtjeva za bolovanje elektroničkim putem

1599

HZZO je omogućio podnošenje zahtjeva e-poštom radi ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja pa se zahtjevi za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije podnose putem e-mail adrese [email protected] .

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u utorak da je omogućio podnošenje zahtjeva elektronskim putem i za ostale zahtjeve, osim zahtjeva za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije.

Tako se, istaknuto je, elektronskim putem mogu podnijeti i ostali zahtjevi i podnesci u svrhu ostvarivanja prava kod HZZO-a, poput prijave na zdravstveno osiguranje, i to prema adresi osobe podnositelja.

HZZO naglašava da zahtjevi upućeni na e-mail adrese, osim izričitog određenja zahtjeva i naznake prava, obvezno moraju sadržavati –  ime i prezime, OIB ili MBO (matični broj osigurane osobe) i kontakt telefon.

U svrhu, pak, autentifikacije pošiljatelja zahtjevi trebaju sadržavati scan ili fotografiju identifikacijskoga dokumenta (važeće osobne iskaznice izdane u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, putovnice ili boravišne iskaznice za državljanina treće zemlje.

HZZO je izvijestio da je u proteklih deset dana na kontakt točke koje je objavio putem medija i na naslovnici njihova weba, stiglo oko 8500 mailova, od toga za Zagreb 3600.

Zato su, zbog zagušenja do kojega dolazi u mail sandučiću za Zagreb, otvorene još dvije mail adrese za Regionalni ured Zagreb.

U prilogu priopćenja HZZO je objavio i novu tablica e-mail kontakata u kojoj je napravljena razdioba na koji mail se osiguranici trebaju javiti po gradskim četvrtima Grada Zagreba, te u odnosu na Zagrebačku županiju.

Tako su navedene E-mail adrese Regionalnih ureda (RU)/Područnih služba(PS) za osobe s adresom na području: RU Osijek [email protected] za Osječko-baranjsku županiju – PS Vinkovci [email protected] za Vukovarsko-srijemsku županiju, RU Split [email protected] za Splitsko-dalmatinsku županiju, PS Slavonski Brod [email protected] za Brodsko-posavsku županiju.

Slijede E-mail adrese PS Pazin [email protected] za Istarsku županiju, PS Gospić [email protected] za Ličko-senjsku županiju, PS Pož[email protected] za Požeško-slavonsku županiju, PS Bjelovar [email protected] za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, PS Čakovec [email protected] za Međimursku županiju, PS Koprivnica [email protected] za Koprivničko-križevačku županiju.

E-mail adresa RU Rijeka je [email protected] za Primorsko-goransku županiju, PS Krapina [email protected]  za Krapinsko-zagorsku županiju

E-mail RU Zagreb [email protected]  je za gradske četvrti Grada Zagreba – Brezovica, Novi Zagreb-zapad, Novi Zagreb istok Sesvete, te za Zagrebačku županiju (Samobor, Jastrebarsko, Dugo Selo, Ivanić Grad, Sv. I. Zelina, Velika Gorica).

Za područje RU Zagreb E-mail [email protected] je za ove gradske četvrti – Stenjevec, Podsused-Vrapče, Črnomerec, Trešnjevka-sjever, Trešnjevka-jug Donji Grad, a [email protected] za ove zagrebačke gradske četvrti – Gornji grad, Medveščak, Podsljeme, Maksimir, Gornja Dubrava, Donja Dubrava, Peščenica-Žitnjak i Trnje.

Za PS Karlovac E-mail adres je [email protected] za Karlovačku županiju, za PS Virovitica [email protected] za Virovitičko-podravsku županiju za PS Dubrovnik [email protected] za Dubrovačko-neretvanska županija, za PS Šibenik [email protected] za Šibensko-kninsku županiju, za PS Varaždin [email protected] za Varaždinsku županiju, za PS Sisak [email protected] za Sisačko-moslavačku županiji i za PS Zadar [email protected] za Zadarsku županiju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime