HZZO omogućio podnošenje zahtjeva za bolovanje elektroničkim putem

861

HZZO je omogućio podnošenje zahtjeva e-poštom radi ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja pa se zahtjevi za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije podnose putem e-mail adrese izolacija@hzzo.hr .

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u utorak da je omogućio podnošenje zahtjeva elektronskim putem i za ostale zahtjeve, osim zahtjeva za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije.

Tako se, istaknuto je, elektronskim putem mogu podnijeti i ostali zahtjevi i podnesci u svrhu ostvarivanja prava kod HZZO-a, poput prijave na zdravstveno osiguranje, i to prema adresi osobe podnositelja.

HZZO naglašava da zahtjevi upućeni na e-mail adrese, osim izričitog određenja zahtjeva i naznake prava, obvezno moraju sadržavati –  ime i prezime, OIB ili MBO (matični broj osigurane osobe) i kontakt telefon.

VEZANE VIJESTI
Strogi režim u bolnicama: odgoda kontrolnih pregleda, zabrana posjeta

U svrhu, pak, autentifikacije pošiljatelja zahtjevi trebaju sadržavati scan ili fotografiju identifikacijskoga dokumenta (važeće osobne iskaznice izdane u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, putovnice ili boravišne iskaznice za državljanina treće zemlje.

HZZO je izvijestio da je u proteklih deset dana na kontakt točke koje je objavio putem medija i na naslovnici njihova weba, stiglo oko 8500 mailova, od toga za Zagreb 3600.

Zato su, zbog zagušenja do kojega dolazi u mail sandučiću za Zagreb, otvorene još dvije mail adrese za Regionalni ured Zagreb.

U prilogu priopćenja HZZO je objavio i novu tablica e-mail kontakata u kojoj je napravljena razdioba na koji mail se osiguranici trebaju javiti po gradskim četvrtima Grada Zagreba, te u odnosu na Zagrebačku županiju.

VEZANE VIJESTI
Čičak pozvao članove Skupštine da se odreknu naknada u korist Fonda za gospodarstvenike

Tako su navedene E-mail adrese Regionalnih ureda (RU)/Područnih služba(PS) za osobe s adresom na području: RU Osijek pisarnica-osijek@hzzo.hr za Osječko-baranjsku županiju – PS Vinkovci pisarnica-vinkovci@hzzo.hr za Vukovarsko-srijemsku županiju, RU Split pisarnica-split@hzzo.hr za Splitsko-dalmatinsku županiju, PS Slavonski Brod pisarnica-slbrod@hzzo.hr za Brodsko-posavsku županiju.

Slijede E-mail adrese PS Pazin pisarnica-pazin@hzzo.hr za Istarsku županiju, PS Gospić pisarnica-gospic@hzzo.hr za Ličko-senjsku županiju, PS Požegapisarnica-pozega@hzzo.hr za Požeško-slavonsku županiju, PS Bjelovar pisarnica-bjelovar@hzzo.hr za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, PS Čakovec pisarnica-cakovec@hzzo.hr za Međimursku županiju, PS Koprivnica pisarnica-koprivnica@hzzo.hr za Koprivničko-križevačku županiju.

E-mail adresa RU Rijeka je pisarnica-rijeka@hzzo.hr za Primorsko-goransku županiju, PS Krapina pisarnica-krapina@hzzo.hr  za Krapinsko-zagorsku županiju

E-mail RU Zagreb pisarnica-zagreb@hzzo.hr  je za gradske četvrti Grada Zagreba – Brezovica, Novi Zagreb-zapad, Novi Zagreb istok Sesvete, te za Zagrebačku županiju (Samobor, Jastrebarsko, Dugo Selo, Ivanić Grad, Sv. I. Zelina, Velika Gorica).

VEZANE VIJESTI
POTVRĐEN TREĆI SLUČAJ U Rijeci zaražen muškarac koji radi u Italiji

Za područje RU Zagreb E-mail pisarnica-zagreb-jukiceva@hzzo.hr je za ove gradske četvrti – Stenjevec, Podsused-Vrapče, Črnomerec, Trešnjevka-sjever, Trešnjevka-jug Donji Grad, a pisarnica-zagreb-kloviceva@hzzo.hr za ove zagrebačke gradske četvrti – Gornji grad, Medveščak, Podsljeme, Maksimir, Gornja Dubrava, Donja Dubrava, Peščenica-Žitnjak i Trnje.

Za PS Karlovac E-mail adres je pisarnica-karlovac@hzzo.hr za Karlovačku županiju, za PS Virovitica pisarnica-virovitica@hzzo.hr za Virovitičko-podravsku županiju za PS Dubrovnik pisarnica-dubrovnik@hzzo.hr za Dubrovačko-neretvanska županija, za PS Šibenik pisarnica-sibenik@hzzo.hr za Šibensko-kninsku županiju, za PS Varaždin pisarnica-varazdin@hzzo.hr za Varaždinsku županiju, za PS Sisak pisarnica-sisak@hzzo.hr za Sisačko-moslavačku županiji i za PS Zadar pisarnica-zadar@hzzo.hr za Zadarsku županiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here