Ideja godine- najkreativnijim srednjoškolcima nagrada od 10 tisuća kuna

Ideju godine organizira portal srednja.hr, zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava

169
Pixabay

Otvorene su prijave za Ideju godine, srednjoškolsko poslovno natjecanje, na kojem se traže kreativna i inovativna tehnološka rješenja, najbolji tim ili pojedinac bit će nagrađeni s 10 tisuća kuna bruto.

Rok za rane prijave je do 26. ožujka, a svi koji ih pošalju do tada dobit će recenziju stručnog žirija i mogućnost da prijavu poprave. Krajnji rok za prijavu na natjecanje je 18. travnja dok će se finalisti proglasiti 23. travnja. Samo finale bit će  29. travnja u Zagrebu ili, budu li epidemiološke prilike loše, putem online platforme.

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak. Od njih se ne traži da pokažu znanje u školskom gradivu, nego da iznesu poslovni plan, pokažu inovativnost i kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Pri tome, srednjoškolci moraju koristiti internet ili neku od novih tehnologija, primjerice umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT), digitalno proširenu stvarnost (AR), robote, blockchain, virtualnu stvarnost, bespilotne letjelice, 3D ispis itd.

Ideju godine organizira portal srednja.hr, zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava.

Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija (HZŽ) i Medijska platforma Poduzetnik, objavila je HZŽ.

Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje te Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime