Iduća tri dana otežano kretanje na mostu Sava, kreće nova faza radova

583
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Otežano prometovanje na mostu Sava očekuje se tijekom iduća tri dana zbog postavljanja nove prometne regulacije. Za sada su završeni radovi monitoringa i geodetskih praćenja donjeg ustroja mosta Sava, a uskoro započinje druga faza radova koja uključuje saniranje rubnih nosača, ležajnih kalupa i naglavnih greda.

Nastupaju jako kompleksni i opsežni radovi zbog kojih je potrebno teškom cijevnom skelom i hidrauličnim prešama podići kompletnu konstrukciju mosta. Iz tog razloga uvodi se nova regulacija prometa u kojoj je potrebno u cijelosti zatvoriti kolnik preko mosta Sava u smjeru Lučkog.

VEZANE VIJESTI
Po A6 samo osobna vozila, na A11 Zagreb-Sisak zatvorena dionica između čvorova Buševec i Lekenik

Postavljanje prometne regulacije već je danas započelo, a zbog najavljenog lošeg vremena očekivano trajanje postavljanja regulacije trajat će do petka.

Otežano prometovanje na mostu Sava očekuje se najviše u satima povratka s posla, odnosno od 16 do 18 sati.

Promet po posebnoj regulaciji

Promet će se novom regulacijom odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca s po dvije sužene prometne trake za svaki smjer. Ovakva regulacija trajat će do 30. listopada, kada će biti uklonjena zbog nadolazećeg blagdana Svih svetih i očekivano pojačanog prometa. U vrijeme blagdana promet će se voditi punim profilom na oba kolnika. Nakon blagdana ponovno će biti uspostavljena regulacija prometa dvosmjerno po jednom kolniku u smjeru Lipovca, a radovi će trajati do 22 studenog.

VEZANE VIJESTI
Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali zabrana za 1. skupinu vozila

Inače, prosječni godišnji dnevni promet na mostu veći je od 51.000 vozila, čime ova dionica spada u jednu od najprometnijih dionica autocesta. Navedene prometne regulacije  planirane su kako bi se omogućila maksimalna moguća protočnost prometa. Ovakav pristup često uvjetuje razdvajanje radova u veći broj faza, a čime se produljuje vremenski period izvođenja radova.

U proljeće 2020 godine kreće se s radovima zamjene preostalih prijelaznih naprava na mostu u smjeru Ivanja Reke. Nakon završetka ovih radova, glavnina radova na konstrukciji mosta bit će završena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here