Idući tjedan počinje izgradnja deset višestambenih zgrada na Banovini

195

Idući tjedan treba početi izgradnja prvih 10 višestambenih zgrada na potresom pogođenom području Banovine, izvijestio je u srijedu Stožer za sanaciju posljedica potresa, ističući da je ukupno ugovorena gradnja 16 višestambenih zgrada u Petrinji, Glini i Topuskom sa 232 stana.

Vrijednost svih ugovorenih radova u obnovi na području Banovine do sada premašuje 800 milijuna kuna, ističe Stožer u priopćenju nakon što je sinoć u Kravarskom održao sjednicu.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje izvijestio je na sastanku da su s izvođačima radova potpisana 264 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća, a Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine izdalo je 156 Odluka za izgradnju.

U postupku nekonstrukcijske obnove do sada je završeno 2.501 kuća.

Kravarsko je jedna od dvije općine Zagrebačke županije koje su teško stradale u potresu – oštećeno je 520 obiteljskih kuća kao i ostali objekti javne namjene, a do sada je obnovljeno 19 kuća te je započela i gradnja jedne uklonjene kuće.

Načelnik Kravarskoga Vlado Kolarec izvijestio je o aktivnostima koje su u suradnji sa Stožerom poduzete u ovoj općini, prvenstveno na sanaciji kuća te vodoopskrbi jer se više od 100 kuća s bunara priključuje na vodovod, elektrifikaciji i sanaciji cesta.

Posebno se osvrnuo na izgradnju nove župne crkve Sv. Križa koja je potpuno uklonjena i čija je izgradnja započela u veljači, a očekuje se da bude završena do Božića.

Gradilište nove crkve je prije sjednice Stožera obišao potpredsjednik Vlade i predsjednik Stožera Tomo Medved.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime