IGRALIŠTE U TABORIŠTU Još malo pa gotovo!

Projekt dječjeg igrališta u Taborištu, vrijedan više od 400 tisuća kuna, dobro napreduje

495

Projekt dječjeg igrališta u Taborištu, vrijedan više od 400 tisuća kuna, dobro napreduje. Sportsko igralište je već dovršeno, a na dječjem igralištu traju radovi na postavljanju antistres podloge istaknuto je tijekom obilaska radova 23. listopada.

„Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja. Financiran je iz tipa operacije 7.4.1. “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” koji se provodi putem lokalne razvojne strategije LAG Zrinska Gora- Turopolje unutar podmjere 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije. Grad Petrinja je za ovaj projekt dobio 332 400 kuna, 120 tisuća kuna je Grad uložio svojim sredstava budući da je išla izmjena projekta“, kazao je Sven Dorotić iz LAG-a Zrinska gora – Turopolje.

„Radovi su započeli krajem kolovoza, rok izvođenja je šest mjeseci no mi ćemo biti gotovi i prije roka. Ovo je sad već u vrlo visokoj fazi gotovosti. Uklopili smo se u investiciju kompletno. Bit će to jedno od novijih igrališta tako da će djeca i mladi iz Taborišta moći ovdje malo više zadržavati. Ovdje je predviđeno jedno igralište, može biti malonogometno, ali i rukometno. Isto tako, za djecu je predviđena ljuljačka i multifunkcijska igračka, a za bake i mame, koje čuvaju djecu, su klupe na koje se može sjesti, popričati i malo družiti“, rekao je Igor Hranilović, nadzorni inženjer na ovom projektu.

Zamjenik predsjednika Mjesnog odbora Taborište Alen Tišinić zahvalio je Gradu na ovom projektu te izrazio zadovoljstvo što će i Taborište napokon dobiti novo dječje igralište.

„Kao i svakom selu ovo nam znači puno. Svako poboljšanje standarda u bilo kojem dijelu sela, ruralnog područja, znači puno za ostanak mladih ljudi, za našu djecu koja će ovdje s nama nastaviti živjeti i u koje ulažemo kroz te projekte, ne samo u Taborištu, nego i u drugim selima, ali i u samom gradu. To je pohvalno Nadamo se da ćemo kroz još neke projekte, u suradnji s Gradom, u Taborištu dodatno podići standard života“, istaknuo je Tišinić.

Radove je obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta te zahvalio svima koji su tome pridonijeli.

„Mislim da su ovi projekti koji dolaze iz EU fondova, koji su usmjereni na život i nadgradnju boljeg života,došli na pravo mjesto. Zahvaljujem se na dobrim projektima, zahvaljujem se izvođačima, nadzoru, domaćinima Vijeću Mjesnog odbora koji su također imali veliku ulogu i strašno veliki poticaj da nešto naprave za budućnost. Taborište je u Domovinskom ratu izgorjelo, znamo da sada imaju društveni život, znamo da kroz taj društveni život pokazuju kako bi trebalo ostati ovdje. Imamo vrijedne ljude, djecu koja su tu.  Ovo su igralište s nestrpljenjem očekivali. I ovim igralištem samo potvrđujemo kako je Grad Petrinja uistinu Grad prijatelj djece“, poručio je Dumbović.

Status je to kojem pridonose i brojni drugi projekti koje grad unazad nekoliko godina realizira, a kojima se podiže standard i kvaliteta života djece i mladih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime