INFORMATIVKA Zašto su društvene igre važne za razvoj djeteta

U DV Ciciban Velika Gorica saznali smo sve o važnosti igranja društvenih igara

547

Informativka je mozaična emisija namijenjena djeci predškolske i školske dobi kao i njihovim roditeljima.

Dijete predškolske dobi uživa i uči igrajući se. Društvene igre izvor su zabave, ali i prilika za rano učenje znanja i vještina. Privlačne su i zaokupljaju djetetovu pažnju. Igranjem društvenih igara s roditeljima, dijete je stavljeno u zabavnu, uzbudljivu i motivirajuću socijalnu situaciju nadmetanja i suradnje. U ovoj situaciji ima priliku usvojiti i izvježbati niz važnih životnih vještina i to spontano, nenamjernim situacijskim učenjem u sigurnom obiteljskom okruženju.

O igranju društvenih igara razgovarali smo s polaznicima predškolske skupine DV Ciciban iz Velike Gorice. Otkrili su nam da društvene igre vole igrati te da ih igraju svakodnevno i u vrtiću i kod kuće s ukućanima. To ih čini sretnima, a uz igru uče kako biti strpljivi i poštivati pravila.

Također, sa stručnog stajališta o društvenim igrama na pitanja su odgovarale Marija Jusup, stručna suradnica pedagoginja i Marija Mihalj, odgajateljica u predškolskoj skupini DV Ciciban Velika Gorica.

Ističu kako je važno da djeca igraju društvene igre prvenstveno zbog druženja i stjecanja brojnih vještina. Uz ove igre mališani uče kako biti strpljiv, poštivati pravila, a velika je dobrobit i u razvoju motorike.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime