Inicijativa roditelja poslala otvoreno pismo školama

Žele obavijestiti škole o koracima koje će poduzeti kako bi zaštitili vlastitu djecu od epidemioloških mjera

222
Foto: Pixabay ilustracija

Inicijativa roditelja 0-24 poslala je otvoreno pismo školama u vezi provođenja epidemioloških mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusa.

U njemu navode kako na ovaj način žele obavijestiti škole o koracima koje će poduzeti kako bi zaštitili vlastitu djecu od epidemioloških mjera.

“Također želimo vas i informirati o pravima naše djece i nas samih kao njihovih roditelja i zakonskih skrbnika”, dodaju.

“Naime mi smo u konzultaciji a odvjetnikom došli do zaključaka i potvrdili naše sumnje da se prava naše djece krše. Nadalje, ne krše se samo prava, nego se i ugrožava fizičko i psihičko zdravlje, a to je neprihvatljivo!

Moramo napomenuti i slijedeće ne prihvaćamo nikakvo objašnjenje žrtve za hipotetsko “više dobro”, a ovo naše mišljenje potvrđuju i zakoni i konvencije.

Apeliramo na vas da shvatite da su djeca fizička, socijalna i emotivna bića za čiji razvoj i kompletno zdravlje ste uz nas odgovorni i vi, stoga vas molimo da proučite dokument u prilogu i zaštitite našu djecu zajedno sa nama od niza kršenja prava i ugroze zdravlja, a na koje najmanje utječe eventualna prisutnost SARS-CoV-2 virusa”, naveli su u otvorenom pismu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here