RASPRODANO — Interpretatorica tradicionalnih bosanskih pjesama – sevdalinki, dolazi u Veliku Goricu

445

Karte za koncert ‘Kraljice sevdaha’ Amire Medunjanin rasprodane su za samo dva sata od puštanja u prodaju na blagajni Učilišta! Interpretatoricu tradicionalnih bosanskih pjesama glazbeni kritičari nazivaju ‘bosanskom Billie Holiday’.

Poznata pjevačica sevdalinki nastupit će u Dvorani Gorica u Velikoj Gorici 18. lipnja u 21 sat, i to nakon nedavno dva rasprodana koncerta u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Ova pjevačica mlađe generacije, tim će koncertom zatvoriti kulturnu sezonu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Nalazeći novi kontekst i formu u glazbenoj tradiciji staroj stotinama godina, sevdalinkama je osvojila ne samo domaću, već i stranu publiku.

VEZANE VIJESTI
RADIO BANOVINA Od danas za vas radimo online!

Njen debitantski album iz 2005. godine dobio je odlične kritike u Velikoj Britaniji i širom Europe, pojavljujući se i među kandidatima izbora za „album godine.“
Tradicionalne pjesme koje bude emocije zbog jedinstvene interpretacije i glasa ove Sarajke, pet studijskih albuma i stotine koncerata širom svijeta učinilo je ime Amire Medunjanin pojmom za sevdah i promoviranje tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here