Jedan je muškarac javno progovorio o onome što muči mnogo supružnika – debljini. Ova naizgled sasvim banalna pojava sa sobom vuče mnogo problema, a naposljetku često razori brak.

Vjenčali su se pije pet godina, kada je ona nosila konfekcijski broj 38. Međutim, ubrzo se od vitke žene preobrazila u ‘debeljucu’. Njen suprug otvorio je dušu i priznao da je zbog viška kilograma svoje žene izgubio svaku želju za seksom.

Iako radi svega osjeća nelagodu i zna da to što osjeća nije u redu, ne može si pomoći. Počinje svoju ispovijest:

“Sjedim ovdje i pokušavam smisliti najbolji način da se izrazim – jer ne postoji onaj pravi. To nije nešto što želim reći, ali ako želim biti u potpunosti iskren moram to izgovoriti – Moja žena me više ne privlači. Ne želim seks s njom.

Ovo nije nešto što ljudi olako priznaju. Osjećam se kao da sam ju izdao, a to je posljednje što želim.

To nije ono što ona zaslužuje. Ona je dobra žena. Divna žena. Bolja osoba nego ja.

Ali, više me ne privlači. Volim njen osmjeh, njen karakter, njenu toplinu i mudrost. Ali, počinjem je voljeti kao sestru što je grozno.

Možda da smo u braku već 20 godina bi to bilo razumljivije i prihvatljivije, ali oženili smo se tek prije pet godina, ona je u srednjim 30-ima, a ja u kasnim.

Znam razlog zbog kojeg me ona više ne privlači, a opet ne postoji dobar način da se to kaže. Moja žena je postala debela.

Gledam je i ne mogu, a da ne vidim njen podbradak, Bog zna da sam pokušao, ali za mene je on poput crne mrlje na bijeloj majici, ne mogu ga ignorirati, tamo je.

Tijekom tri godine ona je od žene srednje građe konfekcijskog broja 38 dogurala do broja 48, a na vidiku nije nikakva moguća promjena. Da, postoji razlog za to, nije se namjerno udebljala, no čini mi se da je pravi razlog nestao, sad je to situacija “ko je stariji: kokoška ili jaje” – moja žena se udebljala jer pije.

A pije jer je nesretna. A sada je nesretna jer je debela.

Nisam bez krivice u ovoj situaciji, sigurno sam doprinjeo njenoj nesreći, ali glavni razlog njene depresije su vanjski utjecaji, obitelj, posao, prijatelji…O tome bih mogao napisati esej.

No, koja je poanta sve analizirati. Zanima me u kojem trenutku dolazi do saznanja nakon pogleda u ogledalo – “debela sam i promijeniti ću to”?

Zapravo, ne samo reći sebi da ćeš promijeniti, već promijeniti to, započeti i držati se odluke.

 

Isprobala je milijun dijeta, teretana i raznih režima – niti jedan dulje od tjedan, dva. Sve je to tako teško, kaže, i siguran sam da je, ali izgleda da nema laganog načina.

Je li ljepota zaista isključivo unutra? Jesam li ja toliko plitak i površan? Ili sam samo čovjek? Skačem sa jedne na drugu misao već cijelu vječnost.

Zar u partnerskim odnosima ne postoji nepisano pravilo da se partneri moraju truditi da ostanu privlačni jedno drugom?

Ne privlači me moja supruga i naš brak trpi zbog toga, nema vatre, tamo je jedva plamičak.

Ona zna kako se ja osjećam, iako joj ja to naravno nisam nikad rekao. Mislim, kako bih zaboga mogao tako nešto izgovoriti? Ali, ona to može osjetiti. Ona to vidi u načinu na koji je gledam. Ona to može pročitati iz našeg narušenog, jedva postojećeg seksualnog života. Može to čuti u riječima koje ne izgovaramo, osjetiti u praznim poljupcima i zagrljajima. Kao da smo postali aseksualni. Premladi smo za to.

Želim da smršavi, ne mogu promijeniti način na koji moj mozak radi. Želim da moja žena bude zdrava, samopouzdana i sretna, da bude ponosna na svoj izgled. Mrzim sebe zbog ovog što osjećam, zbog toga što nisam veći čovjek.

Mrzim sebe jer sam dopustio da dođe do ovoga. Ona zaslužuje bolje od toga. Volio bih da mogu biti onaj muškarac za kojeg se udala. Ali nisam, ja sam čovjek kojeg ne privlači njegova žena. Samo se mogu nadati da će pronaći snagu i da ćemo se jedno drugom približiti, ako nas udaljenosti ne dovedu do razvoda.

frustrated-man-720x547-600x315

Izvorna ispovijest: http://www.mamamia.com.au/not-attracted-to-wife/

 

 

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime