Ivanić-Grad proslavio Dan grada

Po prvi puta dodijeljena je nagrada Đuro Stjepan Deželić

308
Foto: Zagrebačka županija

Povodom obilježavanja Dana grada Ivanić-Grada, u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, održana je svečana sjednica koju su otvorili predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac i gradonačelnik Javor Bojan Leš osvrnuvši se na proteklu godinu i projekte u tijeku.

Foto: Zagrebačka županija

„Unatoč izazovnom vremenu u kojem živimo, drago mi je da niti jedan gradski projekt nije došao u pitanje“, rekao je Leš. Od planova za budućnost izdvojio je početak izgradnje kanalizacijske mreže na ivanićgradskom području, izgradnju dvorane u Graberju Ivaničkom te planiranje izgradnje dvaju novih vrtića.

Prisutne su pozdravili posebni gosti – zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, izaslanik Hrvatskog sabora i potpredsjednik županijske skupštine Mato Čičak te izaslanik Predsjednika Vlade i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović.

Foto: Zagrebačka županija

„Gotovo da nema gradskog projekta u kojem na neki način ne sudjeluje Zagrebačka županija“, rekao je Tomljenović istaknuvši pritom partnerstvo na izgradnji sportske dvorane uz Osnovnu školu Josipa Badalića koju Županija i Grad zajednički financiraju u omjeru pola-pola. „Da je Zagrebačka županija orijentirana prema školstvu govori i činjenica da 40 posto proračuna izdvajamo za školstvo, a nedavno smo i Gradu Ivanić-Gradu darovali 7,1 milijuna kuna vrijednu nekretninu za potrebe Visoke škole Ivanić-Grad“, naglasio je Tomljenović.

Čestitke gradskom vodstvu uputio je i Mato Čičak pritom posebno istaknuvši brigu o mladima. „Obnovili ste gotovo sve škole na području Ivanić-Grada i time stvorili bolje i kvalitetnije uvjete za djecu i mlade“, rekao je Čičak dok se državni tajnik Janović osvrnuo na snažno zajedništvo koje se osjeća u Ivanić-Gradu. „Prisutna je sinergija Vlade, Županije i gradske uprave koja uz znanje, upornost i dobru volju pokazuje da se može uspjeti i stvoriti ovako lijepo mjesto za život“, rekao je Janović.

I ove su godine uručene godišnje nagrade i priznanja pojedincima i udrugama za doprinos i postignuća u razvoju ugleda Grada Ivanić- Grada.

Po prvi puta dodijeljena je nagrada Đuro Stjepan Deželić koju su primili Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, branitelj i jedan od osnivača 65. bataljuna Zbora narodne garde Ivo Janković, volonter Gradskog društva Crvenog križa Franjo Horčička, dugogodišnja direktorica gradske turističke zajednice Ankica Bešter te državne prvakinje Kadetska ekipa Ženskog rukometnog kluba „Ivanić“.

Nagrada Stjepan Basariček je pripala obrazovnoj djelatnici, nedavno umirovljenoj pedagoginji Srednje škole Ivan Švear Nadi Gregorek, dok je „Đuru Kundeka“ dobio poduzetnik Rajko Tomić.

Foto: Zagrebačka županija

Zahvalu gradonačelnika je dobila i ženska ekipa Ivanića do 12 godina, koje su kao i starije članice stigle do naslova državnih prvakinja.

Glazbeni dio programa upotpunili su svojim nastupima Vokalni ansambl Milka Trnina, glazbeni odjeli Osnovne škole Stjepana Basaričeka i folklorna skupina Dječjeg vrtića Ivanić-Grad.

 

Izvor: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime