Ivanić-Grad slavi Dan grada

Za svečanosti su uručena javna priznanja Grada

121
Foto: Zagrebačka županija

Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada, i Vugar Novruzov, nositelj izvršne vlasti grada Naftalana u Azerbajdžanu, potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji. Poveljom se dva grada, koja povezuje prirodno ljekovito mineralno ulje – naftalan, obvezuju “poticati odnose na humanitarnoj, kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj razini” i širiti prijateljske odnose kroz susrete različitih generacije dvaju gradova, s jedinstvenim lječilištima u svijetu.

Foto: Zagrebačka županija

– Ovo je početak suradnje iz koje će se, nadam se, izroditi mnoštvo poslovnih dogovora. Pred nama su novi izazovi i mogućnosti da kroz zajedničku suradnju proširimo horizonte – rekao je Leš, rekavši da je SB “Naftalan” u Ivanić-Gradu, kojom upravlja Zagrebačka županija, veliki potencijal razvoja ovoga grada.

Foto: Zagrebačka županija

Povelja je potpisana na svečanoj sjednici kojom je obilježen Dan Ivanić-Grada.

– Bez jedinstva i “puhanja u isti rog” Ivanić-Grad ne bi, iz dana u dan, postajao sve ljepši i bolji. Mogu se pohvaliti da je proračun Grada stabilan i da nikada nije bio veći nego ove godine. Dosegnuli smo cifru od gotovo 20 milijuna eura – rekao je gradonačelnik Leš. Istaknuo je skori završetak gradnje vodovodnog sustava, u što s ulaže gotovo 12 milijuna eura, skori završetak projekta širokopojasnog interneta, vrijednog gotovo 10 milijuna eura, nastavak gradnje sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, prenamjenu stare škole u Dubrovčaku u muzej…

– Pred nama je dogradnja kanalizacijskog sustava, projekt vrijedan gotovo 36 milijuna eura. Početak radova očekujemo kroz dvadesetak dana – rekao je Leš, dodavši da je Grad ostvario pravo na europsko sufinanciranje gradnje dječjeg vrtića u centru Ivanić-Grada i dogradnju dječjeg vrtića u Graberju.

Foto: Zagrebačka županija

Za svečanosti su uručena javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo “Ivanić-Tvrđa” primila je Đurđa Vukelić Rožić.

Foto: Zagrebačka županija

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovala izaslanica župana Ksenija Čuljak, a u ime predsjednika Hrvatskoga sabora načelnik Rugvice i potpredsjednik Skupštine Zagrebačke Županije Mato Čičak.

 

Izvor: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime