Ivica Cvetković novi je predsjednik ŽD Crvenoga križa Zagrebačke županije

344

Liječnik Ivica Cvetković, specijalist obiteljske medicine (GD Crvenoga križa Samobor), novi je predsjednik Županijskog društva Crvenoga križa Zagrebačke županije.

Za potpredsjednice su na sjednici Skupštine Društva održane u Ivanić-Gradu, izabrane Dunja Vlašić (GD Crvenoga križa Jastrebarsko) i Irena Martak (GD Crvenoga križa Vrbovec). Uz Cvetkovića, kandidat za predsjednika bio je i Branko Škulec (GD Crvenoga križa Ivanić-Grad).

„Za mene je ovo veliko priznanje. Svakom poslu pristupam sa srcem. Pred nama je velika zadaća, jer teško će biti poboljšati ono što se do sada radilo. No, moja je vizija uključiti u rad Crvenoga križa što više volontera. Čovjek društvu mora nešto dati, da bi društvo išlo naprijed“, rekao je novoizabrani predsjednik, koji je također predložen i za člana Skupštine i glavnog odbora Hrvatskoga Crvenog križa.

VEZANE VIJESTI
In memoriam: Željko Funtek

Dosadašnja, višegodišnja predsjednica DCK Zagrebačke županije Štefica Kamenarić-Filipović izabrana je za doživotnu počasnu predsjednicu Društva.

„Hvala vam na 20 godina druženja i zajedničkog rada tijekom kojeg ste obogatili moj život. Dugo smo bili skupa, bilo je lijepih i teških trenutaka. Ponekad smo imali i različita mišljenja, no kada je trebalo nešto odraditi stavili smo glave skupa. Mislim da smo bili među najboljima u Hrvatskoj. Budete li me trebali i dalje ću biti s vama“, poručila je Kamenarić-Filipović.

VEZANE VIJESTI
1,2 milijuna kuna za 8 punktova posebnog dežurstva

Na sjednici Skupštine također je prihvaćeno izvješće o radu u 2016. godini te napravljen osvrt na proteklo četverogodišnje razdoblje. Istaknuta je odlična suradnja sa Zagrebačkom županijom, koja najvećim dijelom i financira rad županijskoga Društva, a preko njega i aktivnosti lokalnih društava Crvenoga križa.

Andrea Silvija Hotujac, ravnateljica DCK Zagrebačke županije, naglasila je da se rad ove humanitarne ustanove treba više otvoriti javnosti, da se u njegove aktivnosti treba uključiti još više volontera, posebno među mlađom populacijom. Istaknula je projekt „Zaželi“, u kojega su lani bila uključena sva gradska društva Crvenoga križa s prostora županije, a putem kojeg je, na razdoblje od osam mjeseci, bilo zaposleno 109 žena iz skupine teško zaposlivih, koje su radile u programu pomoći starijim i nemoćnim osobama.

VEZANE VIJESTI
Povodom Školskog mednog dana podijeljen med školarcima

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here