Ivica Pandža Orkan: “Ne zna desna što radi lijeva!”

Uoči održavanja 13. sjednice, osvrnuo se na 12. sjednicu Županijske skupštine i situaciju koja ga je nagnala da napusti sjednicu

318

Ujedinjena oporba u Županijskoj skupštini Sisačko – moslavačke županije koju čine SDP, MOST NL, Klub HSS-HSP, HDRS i neovisni vijećnici održala je 14. svibnja konferenciju za novinare na kojoj se HSP-ov Ivica Pandža Orkan, uoči održavanja 13. sjednice, osvrnuo na 12. sjednicu Županijske skupštine i situaciju koja ga je nagnala da napusti sjednicu, a koja se, kako je ustvrdio, niti ne spominje u zapisniku sa sjednice. Kako je pojasnio, pred kraj Aktualnog sata je Klub vijećnika HSS-HSP zatražio stanku, a u nastavku sjednice krenuli su obrazložiti zašto je zatražena stanka.

„Ja sam krenuo govoriti o slučaju Dragutina Ćelapa protiv kojeg su braniteljske udruge podnijele kaznenU prijavU za ratni zločin. Predsjednica Skupštine Ivanka Roksandić, župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec osuli su drvlje i kamenje da to nije tema niti je mjesto za takve stvari. To itekako jest tema jer se radilo o prvoj točki dnevnog reda, izvješću o sigurnosnoj situaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji i na sjednici je bio načelnik Policijske uprave Luka Pešut. Kad se pogledao dnevni red te sjednice, moglo se vidjeti kako vlastodršci upravo tog Dragutina Ćelapa predlažu u Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata. Nakon te galame, vidio sam da tu nema razumijevanja i ja sam otišao s te sjednice. Na prvoj točki dnevnog reda načelnik Policijske uprave Luka Pešut je potvrdio da su nadležne institucije još prošle godine u desetom mjesecu od mene preuzele određene materijale. Ja sam njega htio pitati što se događa oko toga, što se radi. Na kraju sam otišao s te sjednice, a sada kad sam dobio poziv za ovu novu sjednicu, vidim da se u zapisniku to uopće ne spominje, kao da se to uopće nije dogodilo“, kazao je Pandža ustvrdivši kako je Ćelap na sjednici imenovan u Povjerenstvo za zaštitu pacijenata.

VEZANE VIJESTI
SMŽ i dalje bez novooboljelih od koronavirusa

„Mislio sam da je to, ali pokazalo se da ludosti nema kraja. Naime, uz poziv za novu sjednicu stigli su i materijali u kojima se pod točkom 17. nalazi prijedlog rješenja o razrješenju člana i imenovanju članice Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata. Iz materijala je vidljivo da sada predlažu razrješenje Dragutina Ćelapa, a imenuju Branku Bižić. Ne poznajem osobno niti jedno od njih dvoje, ali vidim da je Branka Bižić razriješena na prethodnoj sjednice da bi bio imenovan Ćelap, a sada bi on trebao biti razriješen da bi ona bila imenovana u Povjerenstvo“, rekao je Pandža i pritom upozorio kako u materijalima nema obrazloženja niti za razrješenja niti za imenovanja.

VEZANE VIJESTI
STOŽER SMŽ Cilj zadržati pozitivan trend bez novooboljelih

„Vjerojatno ste u međuvremenu čuli da je Ćelap kazneno prijavljen za ratni zločin 9. svibnja. Zanimljivo je, što se vidi u ovim materijalima, u zaključku koji prethodi ovom rješenju koje treba donijeti na sjednici Županijske skupštine, da je upravo 9. svibnja održana 11. sjednica Odbora za imenovanje i izbor na kojoj su predložili da se Ćelapa razriješi. Tu izgleda ne zna desna što radi lijeva“, poručio je Pandža te dodao kako je protiv Ćelapa podnijeta kaznena prijava jer je, po njegovim saznanjima, „Dragutin Ćelap bio snajperist agresorske vojske u Domovinskom ratu te je predložen za pohvalu jer je osobno likvidirao tri neprijateljska vojnika“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here