Iz istražnog zatvora pušteni mladići osumnjičeni za silovanje maloljetne djevojke

1074
Ilustracija

Petorica mladića osumnjičena za silovanje i druge spolne radnje nad malodobnom djevojkom iz okolice Zadra sinoć su puštena iz istražnoga zatvora nakon što su ispitani svi svjedoci, potvrdila je Hini pravna zastupnica djevojke, Sanja Bezbradica Jelavić.

Odvjetnica je za Hinu navela kako su mladići pušteni na slobodu jer je prestao postojati razlog zbog kojeg su bili pritvoreni, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke.

Navodi međutim i kako je kao opunomoćenica oštećene djevojke predala prijedlog Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru s navođenjem razloga i argumenata za daljnje zadržavanje mladića u istražnom zatvoru:

“Traže se hitni izvidi zbog visokog stupnja vjerojatnosti da su počinjena nova kaznena djela te u tom smislu očekujemo ispravne, brze i stručne reakcije cijele državne vlasti”, poručila je odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić.

Zadar zgrožen

Podsjetimo, skupina mladića osumnjičena je da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine grupno silovala 16-godišnju djevojku, nedjela snimali mobitelom i tim je snimkama godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne kontakte. Petorica osumnjičenih privedena su 17. listopada u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zadru koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza, prenosi Hina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime