IZBORNIK ČERVAR VRLO ZADOVOLJAN: ”Pohvalio bih sve svoje igrače”

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je u Muenchenu svladala Makedoniju sa 31-22 (16-11), te je osigurala prolazak u drugi krug.

383

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je u Muenchenu, u 3. kolu skupine B Svjetskog prvenstva, svladala Makedoniju sa 31-22 (16-11), te je osigurala prolazak u drugi krug.

“Dobili smo jako važnu utakmicu i dobili smo je uvjerljivo jer Makedonija nikad nije vodila. Sad znamo da prenosimo dva boda u drugu fazu i moramo se pripremiti za ključnu utakmicu sa Španjolskom. Naš cilj je i prije prvenstva bio je doći do Španjolske sa svim pobjedama: Sad ćemo mnogo ratesterečeniji ući u u utakmicu, u kojoj je Španjolska, kao europski prvak favorit”, kazao je Červar, koji je nastavio sa pohvalama svojoj momčadi.

“Pohvalio bih sve momke, odigrali jako dobro i očito smo dobro analizirali Makedonce. Znao sam da će oni pokušati s igrom “sedam na šest” da nas iznenade, ali nisu uspjeli. Sve što smo zamislili smo ostvarili, a obrana nam je bila jako čvrsta i pokretljiva, i 6-0 i 5-1. Napad je imao odgovor na sve taktičke zamisli protivnika. i stvarno smo igrali dobro večeras. Još uvijek nema euforije, moramo ostati skromni”, kazao je Červar, koji je bio lišen usluga Luke Cindrića zbog problema sa zadnjom ložom.

Makedonski izbornik Raul Gonzales pohvalio je Hrvatsku, a pogotovu vratara Šegu.

“Šego je bio sjajan, zbog njega smo loše počeli i ušli u zaostatak. Pokušavali smo se vratiti u igru u drugom dijelu sa svim mogućim opcijama, ali dalje od tri gola minusa nije išlo. Hrvatska je večeras bila prejaka za nas”.

Nestrpljivo očekujemo drugi krug i nadamo se daljnjim pobjedama hrvatskih rukometnih reprezentativaca.

 

PREKOHINA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime