Izgradnja Studentskog doma u Petrinji unaprijedit će kvalitetu studiranja

Sveučilište u Zagrebu i Sisačko - moslavačka županija potpisali Sporazum o izgradnji Studentskog doma u Petrinji

313

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisali su 18. prosinca Sporazum o izgradnji Studentskog doma u Petrinji, prvi takav sporazum između zagrebačkog Sveučilišta i jedne županije.

Župan Žinić je istaknuo kako je ovaj sporazum plod dugogodišnje suradnje koja je unazad dvije godine intenzivirana s ciljem poboljšanja kvalitete studiranja u Sisačko – moslavačkoj županiji.

„Potpisujemo sporazum o izgradnji Studentskog doma kapaciteta 70 ležajeva po kojem se Sisačko-moslavačka županija obvezuje izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju, a Sveučilište u Zagrebu, odnosno Učiteljski fakultet bit će prijavitelji ovog projekta na fondove Europske unije. Očekivana vrijednost ovog projekta je dvadesetak milijuna kuna, a osim što će imati smještajne kapacitete, proširit će se i studentska menza u samom domu, a uredit će se i okoliš te prostor oko studentskog doma“, kazao je Žinić i dodao kako je za potrebe izgradnje Studentskog doma Učiteljskom fakultetu u Petrinji susjedna Osnovna škola Dragutina Tadijanovića već darovala parcelu.
Žinić je izrazio uvjerenje i u nastavak suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu na projektu znanstveno-obrazovnog i kulturnog centra u bivšoj Domobranskoj vojarni u Sisku, koju je država nedavno darovala županiji.

VEZANE VIJESTI
90 tisuća kuna za šest cikloturističkih projekata u SMŽ

Rektor Boras je kazao kako je Sisačko – moslavačka županija postala pouzdan partner Sveučilišta u ostvarenju obrazovnih programa.

„Sveučilište u Zagrebu brine o tome da onima koji žele studirati na tzv. malim fakultetima, odnosno dijelovima i odsjecima fakulteta kao što je Učiteljski u Petrinji i Metalurški fakultet u Sisku, a koji su zapravo izvanredne kvalitete s velikom i dugom tradicijom, omogućimo što bolje uvjete, da mogu ovdje doći i ovdje živjeti. To je prva pretpostavka kvalitetnog obrazovanja. Zato sam posebno sretan da smo, zahvaljujući županu s kojim imamo izvanrednu suradnju, uspjeli ostvariti prvi takav konkretni sporazum s jednom Županijom. Sveučilište u Zagrebu ove godine slavi 350 godina i ovaj projekt će pridonijeti i tome slavlju, ali i pokazati da se Sveučilište brine o svojoj temeljnoj misiji, a to je vrhunsko obrazovanje. Upravo takvo obrazovanje mi imamo ovdje u Sisku, ali i u Petrinji gdje imamo fakultet star više od 150 godina. To je tradicija koja se ne smije zanemariti“, ustvrdio je Boras zahvalivši svima koji su pridonijeli da dođe do ovog zajedničkog projekta.

VEZANE VIJESTI
Žinić: "Mišljenje revizije u javnosti krivo interpretirano!"

Izrazio je uvjerenje kako će izraditi kvalitetan projekt te kako će iskoristiti svoje iskustvo, koje već imaju u međunarodnim projektima, da za njega dobiju i potrebna financijska sredstva.

Učiteljski fakultet u Petrinji, kako je napomenuo prodekan Marko Badrić, ima 545 redovnih i izvanrednih studenata, a njih 256 putuje na studij iz drugih gradova pa će im budući dom biti od velike pomoći tijekom studija. Osim toga, podsjetio je kako je ovaj kraj jako stradao u Domovinskom ratu te da izgradnja kapitalnih projekata, poput ovog, pomaže njegovoj revitalizaciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here