Izložba povodom Tjedna arhiva: U vihoru rata- Banovina 1991.

120

U tjednu od 15. do 19. studenog ove godine Državni arhiv u Sisku organizira svoj Tjedan arhiva.

-Ozračju 30. obljetnice početka Domovinskoga rata na ovim prostorima, prilagodili smo svoj ovogodišnji Tjedan arhiva. U suradnji sa Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskoga rata iz Zagreba pripremili smo izložbu U vihoru rata – Banovina 1991. Osim fotografija u vlasništvu HMDCDR i Državnog arhiva u Sisku, izložbom ćemo predstaviti i fotografije u privatnom vlasništvu, navodi se u priopćenju.

Tijekom Tjedna Arhiv će raditi od 8,00 do 20,00 sati, a u tom će terminu biti moguće pogledati izložbu kao i 40 minutni dokumentarni film o ratnim zbivanjima na Banovini.

-U istom prostoru bit će organizirana i prigodna prodaja izdanja Državnog arhiva u Sisku, a za unaprijed najavljene skupine učenika i drugih zainteresiranih građana omogućit će se i obilazak arhivskih spremišta sa uvidom u atraktivnije primjerke arhivskoga gradiva, dodaje se.

Tjedan će se odvijati uz poštivanje svih aktualnih mjera zaštite od širenja bolesti Covid, a gosti svečanog otvorenja će uz prethodnu najavu dolaska, morati na ulazu predočiti i Covid potvrdu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime