Izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice

295

Godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine održala je Vatrogasna zajednica županije. Domaćin je bio DVD Šiljakovina.

Govorilo se o osposobljavanju vatrogasaca u protekloj godini, intervencijama, dislokaciji, natjecanjima, društvenim aktivnostima, nabavi vozila i vatrogasne opreme, implementaciji sustava za upravljanje vatrogasnim intervencijama…

Lani su evidentirana 2069 događaja na koja su izašle vatrogasne postrojbe, na najviše njih javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i Samobor te dobrovoljna vatrogasna društva Sveta Nedelja, Šenkovec i Sveti Ivan Zelina. Stjepan Ptiček, predsjednik VZ-a Zagrebačke županije, istaknuo je i dislokacije na priobalju – redovite i izvanredne.

„I za ovu smo požarnu sezonu pripremljeni. U slučaju potrebe imamo interventne jedinice. U njima je ukupno četrdesetak ljudi“, rekao je Ptiček. Posebno je zahvalio županu na sredstvima koja Županija izdvaja za nabavu opreme i vatrogasnih vozila.

„Bez toga ne bismo mogli odrađivati posao“ rekao je.

Župan je još jednom ponovio da su vatrogasci ponos županije, osobe koje ne samo da brinu o zaštiti ljudi i imovine, već su i nositelji brojnih aktivnosti u svojim sredinama.

„Kad vas ne bi bilo ove bi aktivnosti bile puno skromnije“, poručio je. Zahvalio je vatrogascima na svemu što čine za stanovništvo županije, ali i pokazuju na natjecanjima.

„Puno radite na edukaciji mladih generacija, stoga opstojnost vatrogastva nije upitna“, rekao je župan, posebno pohvalivši projekt Vatrogasne zajednice kojim se uspostavlja sustav upravljanja vatrogasnim intervencijama.

„Bitno je znati tko, gdje i kako u određenom trenutku reagira. Bez toga bi se intervencije, u operativnom smislu, puno teže odrađivale“, ustvrdio je župan.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik HVZ-a, ujedno i saborski zastupnik, Ante Sanader. Rekao je da je Vlada RH, iz EU investicijskog i strukturnog fonda, osigurala 30 milijuna eura za nabavu vatrogasnih vozila. Predviđeno je da u ovoj godini svaka županija dobije po četiri vozila, a koja će se potom rasporediti vatrogasnim društvima.

Pogledajte video s obraćanjem župana Stjepana Kožića na sjednici Skupštine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here