U Jabukovcu održani 3. Majski dani kulture

1046

Majski dani kulture manifestacija je koja se u Jabukovcu održava svake godine u mjesecu svibnju. Riječ je o smotri folklora koja se održavala do Domovinskog rata i koja je obnovljena prije tri godine. 3. Dane majske kulture organizirao je KUD Banijski zvuci iz Jabukovca, a njegov predsjednik Zoran Dragaš pojašnjava da je riječ o nedavno osnovanom društvu:

Manifestacija je održana u Društvenom domu u Jabukovcu, koji je još do prije tri godine bio devastiran, no zahvaljujući pomoći Grada Petrinje, gradonačelnika Dumbovića te uz vlastitu pomoć dom je obnovljen.
Andrija Karafilipović, glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva, nazočio je smotri kao narodni veleposlanik nekoliko zemalja:

Svi oni koji se žele vratiti u povijest, ne mogu pobjeći od velike istine da su kulturološko blago naslijedili od baka i djedova i da ga trebaju čuvati, rekao je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, i nastavio:

Osim doma u Jabukovcu, Grad Petrinja popravio je domove u Luščanima, Begovićima i Mlinogi. Ali sve to ne bi bilo moguće da se sami mjesštani nisu dobro organizirali i sami pomogli na obnovi. Na trećim Majskim danima kulture, osim domaćina KUD-a Banijski zvuci, nastupili su Rusko kulturno društvo Kalinka iz Čakovca, KUU Seljačka sloga Nedelišće, KUD Kladuša iz BiH i mnogi drugi…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime