Jana “Voda s porukom” donirala je vozilo petrinjskoj Udruzi “STAR” koja brine o starijim i nemoćnim osobama, a ovo vozilo, čija je svečana primopredaja upriličena danas u Petrinji, Udruga će koristiti za prijevoz toplih obroka i lijekova potrebitima.

S ciljem poboljšanja kvalitete života starijih i nemoćnih osoba, petrinjska Udruga “STAR” osnovana je 2006. godine. U njoj djeluje 10 volontera koji svakodnevno skrbe o 50 stalnih i 50 povremenih korisnika, i to kroz: pomoć u kući i na okućnici, nabavu lijekova i kućanskih potrepština, dovoz toplih obroka te prijevoz korisnika do određenih, uglavnom zdravstvenih, ustanova i slično. Njihove napore prepoznala je i Jana “Voda s porukom”.

Od početka ove godine na području Petrinje i okolnih sela Udruga “STAR” provodi i projekt “Volim svoj dom” kroz koji svojim korisnicima svakoga dana dovozi topli obrok i dostavlja potrebne namirnice, kaže nam predsjednica Udruge Lucija Gašparić i nastavlja:

Za svoj projekt petrinjska Udruga “STAR” u rekordnom je roku prikupila dovoljan broj Janinih kapljica i tako osigurala donaciju vozila Jane “Vode s porukom”, kaže nam Marija Jelić, PR stručnjak Jamnice d.d.

Kako je Jana postala “Voda s porukom” još 2013. godine, upitali smo gospođu Jelić.

Gradonačelnik Darinko Dumbović rekao nam je kako je iznimno sretan što je nazočio realizaciji jednog dobrog djela u Petrinji kao što je ova hvalevrijedna donacija Jane.

A iako živi sam, sretan je, a zahvaljujući radu Udruge “Star”, i 82-godišnji Drago Madžo.

A zahvaljujući marljivo prikupljenim Janinim kapljicama, Udruzi “STAR” olakšani su napori da svojim starijim sugrađanima povećaju socijaliziranost, samopouzdanje i kvalitetu života.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime