Javni poziv za popravak energetskih postrojenja oštećenih potresom

Osigurano je 18,9 milijuna kuna

169

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je javni poziv “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru” za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za sanaciju šteta nastalih potresom 22. ožujka 2020. na energetskoj infrastrukturi i energetskim postrojenjima na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Svrha ovog poziva je nadoknada sredstava za uspostavu redovnog funkcioniranja energetske infrastrukture, energetskih postrojenja, građevina i energetskog sustava u cjelini, oštećenih u potresu 22. ožujka 2020., te dovođenje na razinu prije potresa na tehnički prihvatljiv i gospodarski opravdan način.

Bespovratna sredstva za ovaj Poziv osigurana su iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) u iznosu od 18.922.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe koje obavljaju energetsku djelatnost distribucije električne energije ili plina te pravne osobe koje imaju koncesiju za distribuciju i opskrbu toplinske energije na temelju dozvole za obavljanje djelatnosti distribucije toplinske energije na području pogođenom potresom.

Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati odnose se na hitne mjere sanacije, pripremu projektne i tehničke dokumentacije, izvedbu radova te upravljanje projektom i administraciju.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do iskorištenja financijske alokacije, odnosno najkasnije do 30. 11. 2021., ovisno što nastupi ranije.

Više informacija o Pozivu nalazi se ovdje: https://mingor.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-7371/javni-pozivi-ministarstva-7389/otvoreni-javni-pozivi/7390.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime