Javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš nove luke u Sisku

203

U gradskoj vijećnici Grada Siska danas je proveden javni uvid i javna rasprava, odnosno javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš nove luke u Sisku. Java rasprava i uvid u Studiju utjecaja na okoliš nove luke u Sisku započeli su još 19. prosinca prošle godine i trajat će sve do 19. siječnja. Kako je pojasnila Blanka Bobetko Majstorović, viša savjetnica u Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i prirode Sisačko-moslavačke županije, danas je održano javno izlaganje studije, a svi zainteresirani, uvid u studiju mogu dobiti svaki radni dan od 8 do 16 sati u prostorijama Grada Siska, Rimska 26…

VEZANE VIJESTI
SISAK: Policija provodi vikend akciju u prometu!

TON


Blanka Bobetko Majstorović je dodala kako se mogu poslati i pisane primjedbe na studiju i to na adresu Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode SMŽ, Trg bana Josipa Jelačića 6, 44000 Sisak s naznakom „Za luku Sisak“. Dodala je kako je studija pokazala određene utjecaje na okoliš i prirodu koji su ocijenjeni kao prihvatljivi….

TON 


Podsjetimo, još 2013. godine predstavljen je Master plan nove luke Sisak koji je proveden u okviru Operativnog programa promet 2007 – 2013, a vrijedan je 1,5 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano sredstvima Europske unije. U realizaciji projekta sudjelovali su Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a, Lučka uprava Sisak i austrijska konzultantska kuća IC Consultenten. Tim projektom predviđena je gradnja dvaju bazena – zapadnoga za rasuti teret i drugu robu te jugoistočnog za opasni tekući teret. Do 2020. godine planira se gradnja dvaju vezova za suhi teret, pet godina kasnije luka bi trebala imati četiri veza za suhi teret, a 2035. godine i dva veza za tekući teret. Ukupni nominalni operativni troškovi izgradnje do 2035. godine procjenjuju se na 147 milijuna eura.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Prošlo je 20 godina od "Lijepom Našom" u Sisku, pogledajte kako je to izgledalo

Foto: www.smz.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here