Jeste li zadovoljni poslom?

169

Stres na poslu ne posustaje, dapače, ima ga sve više, stoga su rezultati novog istraživanja koji su pokazali da se više od polovine zaposlenih nervira na poslu poprilično očekivani.
Glavni razlozi živciranja su jednostavni: pauza na koju se ne može otići i podjela posla koju zaposlenici smatraju nepravednom.
Osim toga, probleme rade brbljavi kolege, telefoni koji stalno zvone te tehnologija koja ne radi upravo onda kada bi obvezno trebala također su pri vrhu liste stvari koje nevjerojatno idu na živce i zbog kojih poludimo.
Što još radi probleme? Ulizice i tračevi o sebi, a skoro dvije trećine ljudi se bori na način da ignoriraju izvor živciranja, dok se tek 14 posto odlučio izravno suprotstaviti i prekinuti ono što im diže tlak u nebo.
Očekivano, na poslu se najburnije reagira ponedjeljkom, jer je fitilj još uvijek kratak od vikenda tijekom kojega se nismo imali vremena pošteno odmoriti i opustiti, a kamoli naspavati kako bi u ponedjeljak na poslu bili svježi i odmorni.
Ne čudi zato da trećina za sve ispade na poslu optužuje nesposobne i lijene kolege, dok dvadeset posto ispitanika izvor problema pronalazi u nadređenom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here