KARATE Golomboš prvakinja Hrvatske, Ciprić viceprvak

Na tri Prvenstva Hrvatske "tigrići" osvojili 14 državnih medalja, od toga četiri zlata , sedam srebra i tri bronce

432
Facebook KK Tigar Sisak

Protekli vikend, 24. i 25. listopada 2020. održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci. Dvorana Mladosti bila je ispunjena s 260 natjecatelja , naravno ne u isto vrijeme te pod strogim epidemiološkim mjerama. Među tih 260 našlo se i pet tigrića; Lucija Bunjevac, Nikolina Golomboš, Tia Škrljac , Roko Dumbović i Luka Stefano Ciprić, izvijestili su iz Karate kluba Tigar Sisak.

U subotu, 24. listopada 2020., pod vodstvom svog trenera Igora Lovrekovića na tatamiju led su probili Luka Stefano Ciprić, Lucija Bunjevac i Tia Škrljac. Luka Stefano Ciprić, dvostruki prvak Hrvatske, natjecao se u kategoriji juniora iznad 76 kilograma. Ciprić je sigurnim pobjedama od 9:0 protiv protivnika iz Velike Gorice, 4:0 protiv protivnika iz Rijeke te 5:0 protiv protivnika iz Splita osigurao finale. U finalu Ciprić ipak gubi gusto od protivnika iz Zagreba te osvaja fantastično srebro i titulu viceprvaka Hrvatske.

Facebook KK Tigar Sisak

Tia Škrljac i Lucija Bunjevac natjecale su se u kategoriji juniorke do 59 kilograma. Škrljac je sigurnim pobjedama osigurala finalni meč. U finalu ipak gubi od protivnice iz Splita, ali osvaja izvrsno srebro. Bunjevac se probila sve do četvrtfinala gdje gustom razlikom od 2:1 gubi od aktualne pobjednice, koja ju je kasnije povukla u meč za broncu. Bunjevac u repasažnom meču stvar nije prepustila slučaju te je od prve sekunde meča “pokazala zube” protivnici iz Zagreba i uzela zasluženu broncu na ovom Prvenstvu Hrvatske.

Nakon fantastične subote, slijedi još bolja nedjelja koju je otvorio Roko Dumbović u kategoriji kadeta do 52 kilograma. Dumbović je izgubivši u četvrtfinalu ostvario mogućnost borbe za broncu. U borbi za broncu nije dozvolio da mu medalja izostane te je pobjedom od 2:1 protiv protivnika iz Samobora zablistao s broncom oko vrata na postolju.

Posljednja je nastupila Nikolina Golomboš u kategoriji kadetkinja iznad 54 kilograma koja je, moglo bi se reći , “isprašila” konkurenciju. U četiri meča, sve do finala protivnice nisu uspjele ostvariti bod protiv Golomboš tako da su rezultati mečeva izgledali ovako; 8:0 , 10:0, 3:0, 5;0. U finalu joj se protivnica uspjela tek približiti i ostvariti bod, ali ni to nije bilo dovoljno. Golomboš je zatvorila ovo Prvenstvo Hrvatske kao prvakinja te je zasluženo zablistala na postolju zlatnim sjajem.

“Teško je riječima opisati ovaj ponos i sreću, nakon prošlog vikenda i izvrsnih rezultata malih tigrića te ovog vikenda i ovih rezultata. Trener Igor Lovreković iznimno je ponosan na svoju A ekipu, a uz njega ponos ne kriju ni trenerica Iva Dužić i trener Mario Budimir. Rad, disciplina, znoj i odricanje doveli su nas do ovoga gdje smo sada. 2020. godina zadala nam je mnoge prepreke, mi smo ih uspješno svladali, cijelu situaciju preokrenuli te izvukli samo najbolje iz nje. U ovoj godini ipak smo uspjeli postaviti novi rekord kluba – na tri Prvenstva Hrvatske osvojili smo 14 državnih medalja, od toga četiri zlata , sedam srebra i tri bronce”, poručili su iz Kluba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime