Englesko izdanje regionalnog bestsellera „7 tajni uspjeha“ (7 secrets to success) ovogodišnji je pobjednik u kategoriji motivacijske literature te dobitnik prestižne američke književne nagrade „Bookvana 2017“ (BVA).

Više tisuća književnih naslova iz cijelog svijeta i ove godine se borilo za titulu finaliste i pobjednika u jednoj od 30 kategorija.

Kompletnu listu finalista i pobjednika proglašenih na ovogodišnjoj ceremoniji održanoj u Los Angeles-u, Sjedinjene Američke Države možete pogledati OVDJE.

Nakon što je ovaj bestseller zauzeo prvo mjesto u oblasti osobnog uspjeha i motivacijske literature na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga Amazon, dr.sc. Kenan Crnkić postao je punopravni član „Nonfiction Authors Association“ sa sjedištem u Kaliforniji. NFAA je vodeća svjetska asocijacija koja okuplja autore bestselera specijalizirane iz područja motivacije, biznisa i self-helpa.

Crnkićeva knjiga, od strane ove asocijacije nominirana je za čak 9 različitih globalnih izbora za knjigu odnosno laureat godine.

Bookvana – u slobodnom prijevodu označava mjesto odnosno stanje koje odlikuje ljubav prema knjigama, čitanju, istraživanju i znanju. Upravo iz tog razloga moto ove književne nagrade jeste život, duh i znanje. Riječ je o posebnoj književnoj nagradi koja se dodjeljuje u čast književnika koji doprinose razvoju društva, promoviraju unutrašnju snagu čovjeka i kultivira duhovnost.

Podsjetimo, englesko izdanje prve knjige motivacijskog govornika dr. sc. Kenana Crnkića u svibnju je pronašlo svoje mjesto na listi bestselera na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga Amazon. Sa svojom knjigom “7 tajni uspjeha” Kenan se pozicionirao na prvo mjesto iz područja osobnog uspjeha te na drugo mjesto iz područja motivacijske literature. Imajući u vidu da na Amazonu postoji više od 40 milijuna knjiga, da se godišnje proda pola milijarde te više od milijun knjiga dnevno, s punim pravom može se reći da gore navedeni rezultat predstavlja veliki uspjeh globalnih razmjera. Kenan nastavlja osvajati tržišta, suradnjama s vodećim svjetskim trenerima iz različitih područja, Johnom Maxwellom i Jordanom Belfordom.

Nakon velikog interesa u Hrvatskoj i široj regiji gdje su njegove knjige “7 tajni uspjeha” i “Pazi kojeg vuka hraniš” bez izuzetka zauzimale prva mjesta na top listama, Kenan se odlučio za iskorak na inozemna tržišta. Pored već postojeće suradnje s guruom osobnog liderstva i uspjeha John C. Maxwellom, posebno zanimljiva je i nedavno uspostavljena suradnja s Jordanom Belfordom, najboljim svjetskim trenerom iz područja prodaje. Inače, Jordan Belford je široj javnosti poznat kao “Vuk s Wall Streeta”, s obzirom da je na osnovu njegove knjige i osobnog životnog iskustva snimljen kultni film u kojem glavnu ulogu glumi Leonardo di Caprio. Da li će i na koji način Vuk s Wall Streeta biti uključen u promociju knjige Pazi kojeg vuka hraniš (“Beware which Wolf you feed”) ostaje vidjeti do kraja godine kada se očekuje velika promocija iste u Sjedinjem Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Australiji. U navedenim aktivnostima Kenan računa i na snažnu potporu prijatelja i poslovnog partnera J. T. Foxxa koji je broj 1. osobni trener iz područja poslovnog i financijskog uspjeha, a čiji su klijenti neka od najpoznatijih svjetskih imena kao što su Sylvester Stallone, Richard Branson, Donna Karan, Steve Wozniack, Al Pacino itd. Kao sveučilišni profesor na sveučilištu Webster u Beču (Webster University Vienna) Crnkić već na jesen započinje veliku medijsku turneju na njemačkom govornom području dok se knjige paralelno već objavljuju i na albanskom, ruskom i španjolskom jeziku.

Crnkić se smatra pionirom motivacijske literature jer se kao jedan od prvih na našim prostorima upustio u pisanje tradicionalno američkog žanra samopomoći, nakon izuzetno bogate, uspješne i dugačke poslovne karijere te mnogih prestižnih nagrada i priznanja za izvanredne rezultate u različitim poljima djelovanja. U svojoj misiji promoviranja fenomena uspjeha i sreće pojavljuje se u svim značajnijim medijima i simpozijima diljem regije, prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan i izrazito poticajan način ključna zapažanja, poruke i savjete. Također, njegove postove na blogu i motivirajuće sadržaje svakodnevno putem web stranice i društvenih mreža kombinirano prati više od 200.000 ljudi.

Tekst i foto: dr.sc.Kenan Crnkić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime