Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici uspjela i ove godine

Nakon prošlogodišnje pauze, u gradu na Uni održana je trodnevna manifestacija

430

Usprkos lošim meteorološkim prilikama, u Hrvatskoj Kostajnici od 8. do 10 .listopada 2021. godine održana je Kestenijada.

Listopadska fešta berbe kestena prerasla je u prepoznatljivi brend Hrvatske Kostajnice i jedna je od najljepših i najznačajnijih manifestacija na području Sisačko-moslavačke županije pa i šire.

Grad je i ove godine predstavio svoju bogatu gastro ponudu, posjetitelji su mogli uživati u raznolikom kulturno umjetničkom programu, Čazmatrans je za ovu prigodu organizirao i posebne linije, dok su u zabavnom dijelu nastupili: Petar Grašo, Grupa Vigor i Učiteljice.

Kestenijada je i ove godine uspjela, ocjenio je gradonačelnik Grada Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

“Svi naši sugrađani i gosti imaju dobru zabavu. Mi imamo dobro predstavljanje grada i pokazali smo svoj kraj nakon što smo prošle godine preskočili zbog pandemije. Vjerujem da ćemo se nagodinu pokazati u najboljem svjetlu.”

Jedan od posjetitelja ove bogate ponude i raznolikih sadržaja bi je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak koji je pohvalio organizaciju te rekao kako je sretan što je i ove godine Kestenijada izmamila dosta posjetitelja.

“Ovo je manifestacija po kojoj je prepoznatljiva ne samo Hrvatska Kostajnica, već i Sisačko-moslavačka županije. Probali smo slastice od kestena i mogu vam reći da Hrvatska Kostajnica ima najbolji kesten na svijetu.”

Tradicionalna turističko-kulturna manifestacija Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici, svake se godine osim lani održava početkom listopada, vrijeme je to kada na kostajničkom području, bogatom kestenovim šumama, dozrijevaju ovi slasni šumski plodovi.

Nažalost, svake godine sve ih je manje, zaključeno je i ovom prigodom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime