Kirurg sisačke bolnice je četvrti oboljeli od koronavirusa

2494
Arhiva Radio Banovine

Iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije potvrđeno je kako je četvrta osoba kojoj je dijagnosticira zaraza koronovirusom u Sisačko-moslavačkoj županiji kirurg sisačke Opće bolnice.

Zbog toga se na odjelu u kojem je liječnik radio provode protuepidemijske mjere, a istodobno se provjeravaju mogući kontakti liječnika s pacijentima i drugim osobama.

Svi djelatnici koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim upućeni su na samoizolaciju od 14 dana. Identificirani su i svi pacijenti koji su dolazili u kontakt s oboljelim liječnikom. S njima je, poručuju iz Stožera i Opće bolnice, obavljen razgovor i također su upućeni na dvotjednu samoizolaciju.

VEZANE VIJESTI
Policija će više i češće patrolirati, uvode se nove mjere za svadbe i sprovode

Budući da je liječnik blaže kliničke slike i bez temperature, stanje u bolnici je i nadalje pod  kontrolom, te svi odjeli i službe normalno nastavljaju s radom.

Kako je priopćeno iz Stožera, odjel na kojem je radio liječnik privremeno je ispražnjen, trenutačno je u tijeku čišćenje i dezinfekcija prostora, a svi preseljeni pacijenti će tijekom nedjelje biti vraćeni na odjel.

1 COMMENT

  1. Zašto ne napišete da je kirurg bio na skijanju i donio virus iz vana, iako je bio vani nije to prijavio i stavio se u izolaciju nego je neodgovorno obavljao operacije i ostale obaveze koje je imao u bolnici ugrožavajući pacijente i bolničko osoblje šireći virus.
    Hoće li se protiv doktora pokrenuti kazneni postupak, hoće li ga sud osuditi. gdje je tu i lječnička komora da mu oduzme licencu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here