Kod Cerovskog Vrha uhvaćen 51-godišnji krijumčar migranata

Na južnom dijelu Zagrebačke županije ne jenjava migrantski val.

1238
Ilustracija/ Igor Soban/PIXSELL

Policijski službenici mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice su u utorak, 24. rujna, u Cerovskom Vrhu zaustavili vozilo kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin i to u trenutku kada je prevozio četvero migranata iz Alžira.

Policijski službenici priveli su svih pet osoba zatečenih u vozilu u PP Velika Gorica i to radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog prostora, poručeno je iz ove policijske postaje.

VEZANE VIJESTI
Nestalo šestero migranata u prevrtanju čamca na Dunavu

Nad vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena je i kaznena prijava kojom se tereti za kršenje gore navedenog zakona. Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora i to u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

Kako četiri strana državljana kod sebe u trenutku privođenja nisu imala dokumente, zadržana su radi utvrđivanja identiteta. Trenutačno se nalaze u prihvatnom centru za strance.

Foto: Ilsutracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here