Kod Novske poginula putnica

273

Jučer, 24. srpnja, oko 14.50 sati na 129 km autoceste A3 u blizini čvora Novska dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su četiri ozlijeđene.

Do nesreće je došlo kada se 49-godišnji državljanin Turske, upravljajući osobnim vozilom austrijskih registracija u smjeru Zagreba nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je skrenuo u lijevo, a zatim naglo u desno preko ukupne širine kolnika i udario u metalnu ogradu i telefonsku govornicu. Sletio je potom niz zemljanu kosinu, zadnjim djelom vozila udario u žičanu ogradu kroz koju je prošao, te se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati, uslijed čega je došlo do prevrtanja i zaustavljanja vozila u odvodni kanal van autoceste, priopćeno je iz PU sisačko-moslavačke.

VEZANE VIJESTI
Muškarci u Novskoj nasrnuli na službenu osobu

Na mjestu događaja smrtno je stradala 43-godišnja putnica, dok je još troje putnika (svi državljani Turske) zbog zadobivenih ozljeda, kao i vozač, prevezeno u novogradišku bolnicu, gdje su vozaču konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život, 14-godišnjaku i 16-godišnjaku teške tjelesne ozljede, a 19-godišnjaku lake tjelesne ozljede.
Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike vodila je zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem nalogu je naložena obdukcija poginule osobe.

Protiv vozača Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here