Kolač od trešanja

2566

Trešnje su tu, no kako ih najbolje iskoristiti? Jednostavan recept za još jednostavniju pripremu ovog kolača dovest će okus ovih plodova do vrhunca!

Sastojci:
4 jaja
100 ml mlijeka
100 ml ulja
8 žlica šećera
10 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
300 g očišćenih trešanja

Priprema:
Ulupati žumanjke sa šećerom da bude pjenasto i žumanjci pobjele, pa dodati ulje i mlijeko te sjediniti.
Dodati brašno i prašak za pecivo, pa dodatno umutiti.
Posebno ulupati bjelanjke, pa ih dodati smjesi od žumanjaka i sjediniti kuhačom, kako se bjelanjci ne bi odvojili.
U tavu veličine 25 x 20 cm staviti papir za pečenje ili dobro pouljiti i posuti brašnom pa istresti smjesu.
S gornje strane rasporediti ravnomjerno trešnje, a za to vrijeme zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva, pa kad budete stavljali kolač da se peče smanjite na 180 stupnjeva.
Peći izmedju 20 i 30 minuta, ohladiti, posuti šećerom u prahu te navaliti! Dobar tek!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime